foto: LETA
Mūrniece: sabiedrības attieksmi pret vakcināciju ietekmē nepatiesa informācija un viltus ziņas
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.
Politika
2021. gada 22. oktobris, 17:36

Mūrniece: sabiedrības attieksmi pret vakcināciju ietekmē nepatiesa informācija un viltus ziņas

Jauns.lv / LETA

Covid-19 pandēmijas krīze ir izgaismojusi vājos punktus mūsu sabiedrībā un to, cik neaizsargāta ir demokrātija, uzrunājot klātesošos Grieķijas galvaspilsētā Atēnās notiekošajā Eiropas valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Kā informēja parlamenta Preses dienests, Latvijas parlamenta spīkere akcentēja, ka sabiedrībai ir jāvairo cieņa pret kopīgajām vērtībām un jāstiprina demokrātiskās institūcijas.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka sabiedrības attieksmi pret vakcināciju ietekmē nepatiesa, nepārbaudīta informācija un viltus ziņas. "Mums ir jāvēršas pret dezinformāciju, stiprinot sabiedrības noturību. Skaidrojot, kā dezinformācija strādā, mēs varam stiprināt neatkarīgos medijus, veicināt mediju lietotprasmi un pilsoniskās sabiedrības līdzdalību," atzīmēja Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat Mūrniece norādīja, ka Baltkrievijas režīms izmanto saviem politiskajiem mērķiem trešo valstu pilsoņus, tos nogādājot pie Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas. Tā ir Baltkrievijas režīma īstenota hibrīdoperācija, atbildot uz ES principiālo nostāju par cilvēktiesību situāciju Latvijas kaimiņvalstī, pauda politiķe.

Latvija turpinās informēt starptautisko sabiedrību par Baltkrievijas darbībām un notiekošo pie ES robežas ar Baltkrieviju, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.