foto: LETA arhīvs (Paula Čurkste)
Jauno ierobežojumu dēļ "Depo" tuvākajās dienās jāutilizē pārtika 42 000 eiro apmērā
Veikals "DEPO Mājai Dārzam Remontam" Krasta ielā.
Sabiedrība
2021. gada 22. oktobris, 16:30

Jauno ierobežojumu dēļ "Depo" tuvākajās dienās jāutilizē pārtika 42 000 eiro apmērā

Jauns.lv

Tuvākajās trīs dienās SIA "Depo DIY" jānoraksta un jāutilizē pārtika 42 000 eiro apmērā, kas bija iepirkta, domājot, ka varēs strādāt "zaļajā režīmā", informē uzņēmumā.

"Mēs ļoti labi saprotam smago epidemioloģisko situāciju valstī, taču "Depo" kā uzņēmums jau laicīgi ir darījis visu, lai mazinātu Covid-19 ietekmi gan uz uzņēmumu, gan valsti kopumā. Mēs esam strikti ievērojuši epidemioloģiskos ierobežojumus, nodrošinot pat augstāku prasību, nekā valstī tika noteiktas, izpildi. Uzņēmumā 88% darbinieku ir ar sadarbspējīgu sertifikātu. Kopš 11.oktobra sadarbspējīgs sertifikāts ir 100% visiem klātienē strādājošiem darbiniekiem," norāda "Depo" mārketinga direktors Rimants Jugans.

Ņemot vērā situāciju, ka pārtika būs jāutilizē, "Depo" aicina pieteikties nevalstiskās organizācijas (ar sabiedriskā labuma organizācijas statusu) Daugavpilī, Jēkabpilī, Liepājā, Rīgā un Valmierā ātri realizējamās pārtikas (piena produkti, olas, desas, maize, svaiga gaļa) saņemšanai. Pieteikties var, rakstot e-pastu uz partika@depo.lv.

Pēc "Depo" aprēķiniem līdz lokdauna beigām būs jānoraksta un jāutilizē:

  • pārtikas preces 400 000 eiro apmērā;
  • ziedi, augi, puķu sīpoli 400 000 eiro apmērā;
  • dzīvnieku barība 100 000 eiro apmērā.

Savukārt valstij par piespiedu kārtā norakstāmajām precēm uzņēmumam būs jāsamaksā nodokļos apmēram 300 000 eiro.

Kopējie zaudējumi šajā periodā sasniegs vairāk kā 5 milj.eiro, tai skaitā algu nodokļos valstij būs jāsamaksā 1 milj. eiro.