foto: Valsts robežsardzes koledža/Facebook
Mūžībā devies komponists, Valsts robežsardzes kora koncertmeistars Arno Everss
Arno Everss
Novadu ziņas
2021. gada 21. oktobris, 18:47

Mūžībā devies komponists, Valsts robežsardzes kora koncertmeistars Arno Everss

Jauns.lv

2021.gada 18.oktobrī mūžībā devies koncertmeistars, profesionāls mūziķis un komponists Arno Everss (05.09.1962.), savā "Facebook" kontā vēsta Valsts robežsardzes koledža.

"Kopš 2005.gada, kad Valsts robežsardzē tika nodibināts Valsts robežsardzes koris, Arno Everss bija šī kora neatņemams dalībnieks – kora vadošais koncertmeistars.  

Kopā ar Arno Eversu koris, kurā dzied Valsts robežsardzes koledžas, Valsts robežsardzes Ludzas, Daugavpils, Aviācijas un Viļakas pārvalžu robežsargi, regulāri piedalījās Valsts robežsardzes koledžas un Valsts robežsardzes organizētajos pasākumos, koncertējis daudzos valsts un Latgales pašvaldību iestāžu, kā arī izglītības iestāžu un tautas namu rīkotajos svinīgajos un atceres pasākumos.

Koris lepojas ar koncertmeistara Arno Eversa speciāli komponēto un robežsardzei veltīto dziesmu “Gods kalpot Latvijai” (M.Mihailovas vārdi), kuru  atskaņoja katrā izlaidumā un koncertā. Šī dziesma ir kā kora vizītkarte, kas neoficiāli saukta arī par Valsts robežsardzes himnu. Koris šo dziesmu ir iemūžinājis arī profesionālā skaņu ierakstā.

Arno Everss bija profesionāls mūziķis, talantīgs pedagogs un komponists. Tajā pašā laikā viņš bija neviltots jeb īsts, patiess, komunikabls, cilvēcīgs, atbildīgs, draudzīgs, radošs, humora pilns un izpalīdzīgs.

Viņam varēja uzticēties un vienmēr uz viņu paļauties. Savā jomā viņš kopā ar robežsargiem deva savu ieguldījumu Latvijas robežas un Latvijas valsts aizsardzībā. Tā varētu turpināt un turpināt. Nu tas paliek sirdīs un atmiņās," teikts ierakstā.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Arno Eversa tuviniekiem.