foto: LETA
Par Saeimas deputāta palīdzes "Twitter" ierakstu uzsākts kriminālprocess
Jaunatnes organizācijas "Protests" pārstāve Selma Levrence piedalās protesta akcijā pie Krievijas vēstniecības pret piedāvātajiem Krievijas Konstitūcijas grozījumiem.
Sabiedrība
2021. gada 21. oktobris, 11:51

Par Saeimas deputāta palīdzes "Twitter" ierakstu uzsākts kriminālprocess

Jauns.lv / LETA

Valsts policija sākusi kriminālprocesu par iespējamo naida runu pret krievvalodīgajiem Saeimas deputāta Māra Mičerevska palīdzes Selmas Levrences sarkastiskā ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Levrence 1.oktobrī vietnē "Twitter", reaģējot uz kādu ierakstu par vakcināciju pret Covid-19 izplatīšanu krievu valodā, ierakstīja: "jo vairāk cilvēku, kas runā krieviski, nomirs, jo labāk ies latviešu valodai." Minētais ieraksts izsauca lielu ažiotāžu, pēc kā Levrence tviterī krievu valodā skaidroja, ka tvīts esot izrauts no konteksta un tas nevis atspoguļo viņas viedokli, bet ironizē par "nacionālistu retoriku".

"Man ir ļoti skumji, ka realitātē daudziem Latvijas iedzīvotājiem šāds komentārs šķiet nevis kā ironija, bet nopietnība," rakstīja Levrence.

Iesniegumu policijai uzrakstīja Saeimas deputāte Karina Sprūde (LuK).

Valsts policijas preses pārstāve Krista Andersone apstiprināja, ka policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 78.panta otrās daļas. Patlaban kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

Par darbību, kas vērsta uz nacionālā vai etniskā naida vai nesaticības izraisīšanu, ja tā izdarīta, izmantojot automatizētu datu apstrādes sistēmu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai naudas sodu.

Levrence šogad septembrī partijas "Progresīvie" kongresā bija viena no kandidātēm uz partijas valdi, taču netika ievēlēta.