foto: Valsts kanceleja.
Kariņš: mājsēdes kontrolē patlaban plānots iztikt ar iekšlietu resora iestādēm
Sabiedrība
2021. gada 18. oktobris, 22:26

Kariņš: mājsēdes kontrolē patlaban plānots iztikt ar iekšlietu resora iestādēm

Jauns.lv / LETA

Mājsēdes jeb stingrā "lokdauna" kontrolē patlaban plānots iztikt ar iekšlietu resora institūcijām, pēc Krīzes vadības padomes sēdes sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vaicāts vai kontrolē plānots iesaistīt arī bruņotos spēkus, Kariņš atbildēja, ka pirmdien Krīzes vadības padomes sēdē diskutēts par kontroles pasākumiem un minētais jautājums uzdodams Iekšlietu ministrijai, taču patlaban "izskatās, ka vajadzētu pietikt ar iekšlietu nozares spēkiem."

Kariņš gan uzsvēra, ka Latvijā dažādi drošības dienesti jau tagad sadarbojas viens ar otru ciešāk.

Jau patlaban Valsts policija sadarbībā ar pašvaldības policiju veic pandēmijas ierobežojumu kontroles pasākumus, tostarp, zibakcijas jeb plašas pārbaudes. Tāpat kontroles pasākumos ir iesaistīta Veselības inspekcija, pašvaldības administratīvā inspekcija, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), Valsts darba inspekcija, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts robežsardze.

Iepriekš Covid-19 ierobežojumu kontrolē bija iesaistīti Nacionālie bruņotie spēki, tostarp, Zemessardze.

Saistībā ar augsto Covid-19 izplatību valstī no 11.oktobra uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, taču Krīzes vadības padome vienojās no ceturtdienas, 21.oktobra, uz četrām nedēļām jeb līdz 15.novembrim Latvijā ieviest stingro "lokdaunu". Minētais gan vēl būs jāpieņem valdībai.