Aviācijas salidojumā „Riga Fly-In 2015” piedalīsies arī Lietuvas labākie piloti
Skatītājiem starptautisks aviācijas salidojums nozīmē to, ka būs vairāk dažādu gaisa kuģu, kurus varēs apskatīt un iepazīt, kā arī dzirdēt lidotāju stāstus.
Runā Rīga
2015. gada 10. jūlijs, 12:23

Aviācijas salidojumā „Riga Fly-In 2015” piedalīsies arī Lietuvas labākie piloti

Jauns.lv

Starptautiskajā aviācijas salidojumā „Riga Fly-In 2015”, kas no 10. līdz 12. jūlijam norisinās lidlaukā „Spilve”, savu dalību apstiprinājuši Lietuvas labākie piloti. Lai gan sākotnēji tika plānots, ka Aviācijas svētkos 11. jūlijā ar paraugdemonstrējumiem uzstāsies tikai pašmāju piloti, tagad savu dalību ir apstiprinājis arī Lietuvas „zvaigžņu” duets no Kauņas aerokluba – Algimantas Žentelis un Antanas Marčiukaitis. Viņi lido ar Jak-50 un Jak-52 tipa lidmašīnām. Arī Latvijas Robežsardzes aviācijas pārvalde sniegusi informāciju, ka, iespējams, robežsargi paraugdemonstrējumos uzstāsies ar diviem helikopteriem, nevis ar vienu.

11. jūlijā uz Aviācijas svētkiem Spilves lidlaukā apmeklētāji tiek gaidīti jau no plkst. 11.30, oficiālā pasākuma atklāšana notiks plkst. 12.00. „Pagaidām viss notiek, kā plānots. Ja kaut kas var ieviest pasākumā kādas korekcijas, tad tie ir laika apstākļi, tādēļ apmeklētājiem vajadzētu nodrošināties ar lietussargiem vai lietus mēteļiem,” situāciju komentē pasākuma organizētājs Jānis Maslovskis.

Sestdien būs apskatāma statiskā gaisa kuģu izstāde un aviācijas paraugdemonstrējumi debesīs, tiks organizētas nelielas sacensības, kurās ar lidmašīnām tiks „šauti” hēlija baloni, vakarpusē paraugdemonstrējumus veiks motoparaplāni, kā arī pilotu skolas piedāvās iepazīšanās lidojumus. Paralēli aviācijai apmeklētājus priecēs arī laba mūzika – uzstāsies Lauris Valters, DJ Ivanbeat un citi mūziķi. Bērniem būs pieejamas atrakcijas un citas jautrības. Viņiem prieku sagādās arī Latvijas Gumijlēcēju kluba sagādātas atrakcijas, kas būs pieejamas bez maksas.

Skatītājiem starptautisks aviācijas salidojums nozīmē to, ka būs vairāk dažādu gaisa kuģu, kurus varēs apskatīt un iepazīt, kā arī dzirdēt lidotāju stāstus. Protams, šogad aviācijas svētkos neiztiks arī bez NBS un Robežsardzes helikopteriem, kā arī tiks demonstrēta pašmāju ražotā pasaulē ātrākā ultravieglā lidmašīna „Tarragon”.

Aviācijas svētki Spilves lidlaukā katru vasaru jau kļuvuši par ierastu tradīciju, bet, sākot ar pagājušo gadu, šeit vienlaikus notiek arī  gaisa kuģu salidojums, kurā piedalās gaisa kuģi un piloti no visas Eiropas. Kopš Spilves lidlauks ir atkal sertificēts un pieejams visiem lidot gribētājiem, ar katru gadu ir audzis no ārvalstīm ielidojošo gaisa kuģu skaits. Šā gada maijā un jūnijā gandrīz katru dienu, kad laika apstākļi bija labvēlīgi tālākiem pārlidojumiem, lidlaukā Spilve nosēdās vismaz viens lidaparāts, kas mērojis ceļu vismaz pāris stundu lidojuma attālumā. Ļoti populārs Eiropas pilotu vidū ir maršruts apkārt Baltijas jūrai, kurā Rīgas vēsturiskais lidlauks ir lielisks pieturas punkts.

Ieeja pasākumā būs bez maksas. Pasākumu atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. (RD IKSD). Aviācijas svētku apmeklētājiem būs nodrošināta maksas autostāvvieta.

Regīna Zommere/Foto: Evija Triganova/LETA

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību