Sabiedrība
2021. gada 17. oktobris, 23:12

Vakcinācijas centru darbinieki ikdienā saskaras ar negācijām no apmeklētāju puses

LTV Panorāma

Vakcinēšanās centru personāls jūt, ka strādāt kļuvis sarežģītāk nekā laikā, kad vakcinēties nāca tikai tie cilvēki, kas patiešām paši to vēlējās. Šobrīd centru personālam nākas saskarties ar negācijām, jo daudziem šķiet, ka viņi piespiesti vakcinēties, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

“Pašlaik cilvēki nāk it kā piespiesti un tad ir daudz vairāk negāciju. Cilvēki negrib. Viņi uzskata, ka notiek krāpšanās. Apvaino mediķus, ka mēs krāpjam, ka slimnīcās cilvēku nav, viss ir izdomāts. Bet es kā cilvēks, kas strādā slimnīcā, redzu to patieso situāciju,” Latvijas Televīzijai stāsta ārsts Guntars Sperga.

Ārkārtējās situācijas apstākļos cilvēku interese par vakcinēšanos pieaugusi, tādēļ no jauna atvērti lielie vakcinēšanās centri. No tiem noslogotājais ir “Atta” konferenču centrā.

Kāda apmeklētāja stāstījusi Latvijas Televīzijai: "Ja jau es ar saviem 80 gadiem sajēdzu, ka jātic zinātnei... Bet ja cilvēki jaunāki par mani nesaprot, ka jātic zinātnei, tad man ir vienkārši žēl!”

Nākamajā nedēļā līdzīgi lielie vakcinācijas centri tiks atvērti vairākās vietās Latvijā. Plānots, ka kopējais lielo centru skaits sasniegs 16. Taču Vakcinācijas birojs lūdz no pirmdienas cilvēkus pirms apmeklējuma pierakstīties, lai būtu vieglāk plānot vakcīnu piegādes un izvairītos no cilvēku drūzmēšanās rindās.

Tēmas