Sabiedrība
2021. gada 13. oktobris, 14:11

“Maxima” organizēs un pilnībā apmaksās darbinieku testus

Jauns.lv

Iestājoties ārkārtas situācijai valstī un pārejas periodam no 13. oktobra līdz 15. novembrim, ko valsts noteikusi, lai darbinieki, kuri nav vakcinēti un kuriem turpmāk darba pienākumu pildīšanai ir nepieciešams vakcinācijas sertifikāts, varētu to iegūt, “Maxima Latvija” pieņēmusi lēmumu nākt pretī darbiniekiem, pilnībā sedzot testēšanu un ar to saistītos izdevumus par uzņēmuma līdzekļiem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Darbinieku un pircēju drošība ir mūsu prioritāte. Jau šobrīd gandrīz 70% “Maxima” darbinieku ir vakcinēti, un atsevišķos departamentos vakcinācijas rādītājs sasniedz pat 100%. Lai nodrošinātu iespēju strādāt un iepirkties drošā vidē, visiem tiem “Maxima” darbiniekiem, tostarp veikalu, administrācijas un loģistikas centra darbiniekiem, kuriem šobrīd vēl nav vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikāts, nodrošināsim regulāru testēšanu bez maksas līdz valstī noteiktā pārejas perioda beigām.

Vienlaikus, lai sniegtu iespēju darbiniekiem parūpēties par savu drošību un turpināt darbu arī pēc pārejas perioda beigām, mēs turpināsim informēt darbiniekus par vakcinācijas nozīmīgumu ar zinātnē balstītu informāciju, kā arī darbinieku ērtībai nodrošināsim izbraukuma vakcinācijas braucienus visā Latvijā,” norāda “Maxima Latvija” Personāla vadības departamenta direktore Gunita Ķiesnere. 

Valdības noteiktās ārkārtējās situācijas laikā visi “Maxima” veikali ir pieejami visiem iedzīvotājiem – kā vakcinētiem, tā nevakcinētiem - neatkarīgi no veikalu formāta vai atrašanās vietas. Lai rūpētos gan par pircēju, gan darbinieku drošību, ir stiprināti gan esošie drošības pasākumi “Maxima” veikalos, gan ieviesta virkne jaunu aktivitāšu. Kopumā kopš pandēmijas sākuma drošas veikalu vides izveidē “Maxima” investējusi vairāk nekā 1 miljonu eiro. 

Lai sniegtu iespēju “Maxima” darbiniekiem parūpēties par savu drošību, tiek organizēti izbraukuma vakcinācijas braucieni visā Latvijā. Divu nedēļu laikā jau ir vakcinēti vairāk nekā 1500 darbinieku, pateicoties darbinieku informēšanai ar zinātnē balstītu informāciju par Covid-19 vīrusu un vakcinācijas nozīmīgumu.

“Maxima” vasarā uzsāka plašu informatīvo kampaņu par vakcināciju sadarbībā ar Veselības ministriju, Slimību profilakses un kontroles centru un citiem ekspertiem, lai vēl vairāk skaidrotu un iedrošinātu darbinieku un sabiedrības kopumā vēlmi vakcinēties pret Covid-19 vīrusu, atbildot uz interesējošiem jautājumiem.