foto: Facebook/ Daina Korotkova
Kur ir palikusi cilvēcība? Liepājā tramvaja vadītājai paliek slikti, bet viņu sāk lamāt
Novadu ziņas
2021. gada 12. oktobris, 16:58

Kur ir palikusi cilvēcība? Liepājā tramvaja vadītājai paliek slikti, bet viņu sāk lamāt

Jauns.lv

Liepājas tramvaja vadītāja Daina Korotkova aizvadītajā nedēļā darba laikā piedzīvoja pēkšņas veselības problēmas. Sievietei pie tramvaja stūres pēkšņi kļuva slikti, viņai aizrāvās elpa un sākās krampji. Diemžēl šī situācija parādīja sabiedrības vienaldzību - tā vietā, lai apjautātos un paustu sapratni par notiekošo, pasažieri pauda neapmierinātību, kāda sieviete pat sāka viņu lamāt. Palīdzību sniedza tikai viena meitene, vēsta rus.lsm.lv.

"Nekas neapdraudēja cilvēkus, tas ir vissvarīgākais! Viss sākās, kad tramvajs tika apturēts. Laicīgi sapratu, ka nevarēšu turpināt ceļu, uzreiz informēju dispečeru un aicināju nomainīt,"  rus.lsm.lv stāsta Korotkova.

Dainai kļuva slikti pie Ganību ielas pieturas. Viņa apstājās, pasažieriem bija jāgaida.

"Es jutos slikti, es pat nevarēju atvainoties pasažieriem, ka vadītājs tiks nomainīts. Viena no pasažierēm uzreiz pamanīja, ka nejūtos labi. Un viņa sāka uz mani kliegt: "Kāpēc tramvajs neiet?" Es klusi viņai atbildēju, ka man tiešām ir slikti, lūdzu neuztraukties, teicu, ka drīz būs nomaiņa. Un viņa man teica: "Tas mani neinteresē, slimam nav jākāpj tramvajā!" Pasažieri ir dažādi, ir tādi, kas mūs vadītājus neuzskata par cilvēkiem... Tramvajā bija daudz cilvēku. Un tie, kas bija blakus šai sievietei, dalījās savā sašutumā. Bija tikai viens cilvēks, kurš saprata, ka man vajadzīga palīdzība. Šādā situācijā katra minūte bija svarīga. Tā meitene man kļuva par īstu eņģeli," stāsta sieviete.

Īpašu pateicību viņa pauž arī sociālajā vietnē "Facebook": "Pēc notikušā saprotu, ka ir saglabājušies cilvēki, kas tomēr nav vienaldzīgi un ir savā vietā un laikā, lai palīdzētu, neskatoties ne uz ko."

Munise Jaunciema tajā rītā devās uz Rīgu, viņai bija jāpaspēj savlaicīgi nokļūt autoostā. "Jautāju vadītājai, kāpēc stāvam. Viņa atbildēja, ka jūtas slikti. Es uzreiz sāku viņu iztaujāt. Viņa teica, ka nav pietiekami daudz gaisa, ir grūti elpot. Un viņa piebilda, ka drīzumā ieradīsies vadītāja nomaiņa," atminas Jaunciema.

Viņa ir medmāsa, strādā vienā no ģimenes ārstu praksēm Liepājā, bet uzskata, ka īpašas medicīniskās zināšanas šajā gadījumā nebija vajadzīgas, lai palīdzētu. "Dainai kļuva arvien sliktāk, arvien grūtāk elpot, pastiprinājās krampji. Izsaucu ātro palīdzību. Mēs izkāpām, es noliku viņu uz soliņa ērtā stāvoklī, lai atvieglotu elpošanu un mazinātu krampjus, kamēr gaidām brigādi. Arī es tajā dienā nokavēju Rīgas autobusu, bet man nevienu brīdi neienāca prātā viņu vainot! Kur ir mūsu cilvēcība?! Kā tu vari domāt tikai par sevi un būt tik egoistisks," teic Jaunciema.

Liepājas tramvaju parkam ir rīcības algoritms ārkārtas situācijās. Saņēmis signālu, dispečers nekavējoties sāk strādāt saskaņā ar šo instrukciju.

"Mūsu uzņēmums ir ļoti pateicīgs Munisei Jaunciemai. Mums paveicās, ka vagonā atradās ārsts un palīdzēja. Jā, tikai viens cilvēks nebija vienaldzīgs - un, pateicoties viņai, viss beidzās labi," teic Liepājas tramvaja valdes loceklis Aigars Puks.