foto: LETA
Daļā Latvijas privāto bērnudārzu vakcinācijas pret Covid-19 aptvere pārsniegusi 90%
Bērni bērnudārzā.
Sabiedrība
2021. gada 12. oktobris, 08:54

Daļā Latvijas privāto bērnudārzu vakcinācijas pret Covid-19 aptvere pārsniegusi 90%

Jauns.lv / LETA

Latvijas Privāto pirmsskolu biedrības bērnudārzos vakcinācijas pret Covid-19 aptvere vidēji sasniegusi 93%, informēja biedrības valdes priekšsēdētāja Daina Kājiņa.

12 no 40 biedrībā esošajiem privātajiem bērnudārziem pret Covid-19 vakcinējušies visi darbinieki.

Kājiņa stāstīja, ka viņas vadītajā bērnudārzā "CreaKids" personāla vakcinācija sasniegusi 94%. Trīs darbinieki ir atteikušies no valsts apmaksātās iespējas doties vakcinēties pret bīstamo vīrusu, bet pārējie līdz 15.novembrim dosies pēc savas Covid-19 potes.

Tāpat kā citviet izglītības nozarē arī privātajos bērnudārzos ir satraukums un neziņa, taču biedru lokā bērnudārzi viens otru atbalsta un regulāri sazinās, lai apspriestu jaunāko regulējumu valstī. Kā norādīja Kājiņa, tagad noteikumi ir skaidri - līdz 15.novembrim ir obligāti jāvakcinējas. Darbinieki ir sarosījušies, bet neizpaliek arī kāds, kurš kategoriski atsakās no potes.

Biedrības vadītāja stāstīja, ka privātajos dārziņos nav problēmu ar vecāku saprati par vakcinācijas nozīmīgumu. Pirmsskolas izglītības iestādes bērnu vecākiem tiek skaidrotas dažādas situācijas un vecāki bez pamata bērnus no grupiņām ārā neņem.

Jau ziņots, ka izglītības iestādēs strādājošo vakcinācijas pret Covid-19 aptvere sasniegusi 80%, informēja izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (JKP). Salīdzinot ar nedēļu iepriekš, vakcinēto īpatsvars ir pieaudzis par trim procentpunktiem.

Pirmsskolas izglītības līmenī pret Covid-19 vakcinējušies 74% strādājošo, kas ir par pieciem procentpunktiem vairāk nekā nedēļu iepriekš. Vairākas nedēļas pēc kārtas pirmsskolas izglītības līmenī vakcinācija ik nedēļu pieauga par vienu vai diviem procentpunktiem. Uz 10.oktobri novērots lielākais vakcinācijas kāpums šajā izglītības līmenī.

Vispārējās izglītības iestādēs vakcinēto īpatsvars sasniedzis 82%, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā iepriekšējā nedēļā, bet augstākajā izglītības līmenī vakcinēto īpatsvars pieaudzis par vienu procentpunktu un sasniedza 88%.