Sabiedrība
2021. gada 8. oktobris, 16:16

Rozentāle: dodiet trešo poti visiem, kas to vēlas

Jauns.lv

Ņemot vērā, ka ir pagājuši jau vairāki mēneši kopš vakcinācijas sākuma, trešo poti vajadzētu ļaut saņemt ikvienam, kurš to vēlas, viesojoties TV24 raidījumā "Nedēļa. Post scriptum" norādīja Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadītāja, profesore Baiba Rozentāle.

"Es esmu 100% Kariņa pusē. Viņš pirms mēneša teica, kādēļ potes, kas ir mūsu valstī, tagad dot prom uz Āfrikas valstīm – Namībiju, Zimbabvi vai Keniju, ja viņas var dot mūsu ļaudīm," akcentēja Rozentāle.

Profesore raidījumā pārliecinoši aicināja dot iespēju ikvienam iedzīvotājam saņemt trešo vakcinācijas devu, ja cilvēks pats to vēlas.

"Seši mēneši ir pagājuši – dodiet visiem, kas vēlas, lai viņi no tā procesa ir izslēgti. Es 100% to atbalstu," norādīja Rozentāle.

Jau ziņots, ka no 6. oktobra valstī sāktas balstvakcīnas ļaudīm virs 65 gadu vecuma. Balstvakcināciju varēs veikt tad, kad būs pagājuši seši mēneši pēc vakcīnas otrās devas saņemšanas.

Savukārt veselības aprūpes sistēmas darbinieku vai citu profesionālo grupu vakcinācijai pret Covid-19 ar papildu devu zinātnisku un epidemioloģiski pamatotu datu pašlaik nav un kopumā tā netiek rekomendēta. Aprūpes sistēmā var tikt pieļauta papildu devas saņemšana tiem darbiniekiem, kam ir ilgstoša saskarsme gan ar Covid-19 pacientiem, gan nevakcinētiem pret Covid-19 pacientiem un līdz ar to augsts profesionālais un lokālā uzliesmojuma risks.

Pieteikties balstvakcinācijai pret Covid-19 seniori varēs vietnē "manavakcina.lv" vai pa tālruni 8989, pie ģimenes ārsta vai ārstniecības iestādē.