Krāšņi izskanējuši skolēnu dziesmu svētki. FOTO
XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos kopumā piedalījās 37 890 dalībnieki.
Kultūra
2015. gada 13. jūlijs, 09:04

Krāšņi izskanējuši skolēnu dziesmu svētki. FOTO

Jauns.lv

Vakar Mežaparka Lielajā estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts "Manā dziesmā tu..."

Mežaparkā uzstājās aptuveni 13 000 dziedātāju no visas Latvijas. Kopā dziedāja gan zēnu, gan pamatskolas, gan vidusskolas kori. Noslēguma koncertā piedalījās arī 500 dejotāji, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieki, 800 folkloras kopu dziedātāji, latviešu diasporas bērnu kori un bērni ar speciālajām vajadzībām, kā arī jauniešu iemīļoti solisti.

Koncerta mākslinieciskie vadītāji ir Ceplenieks un Edgars Vītols, režisore - Mirdza Zīvere un scenogrāfi - Maija un Jānis Jansoni. Deju virsvadītājs ir Jānis Purviņš, folkloras kopu mākslinieciskā vadītāja - Māra Mellēna, pūtēju orķestru koordinators - Egils Šķetris, tehniskie direktori Arnis Grīnbergs un Iveta Ārgale, savukārt projektu vadījusi Rita Platpere.

Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos piedalās 37 890 dalībnieki.

LETA / Foto: Ieva Lūka/LETA