Ogrē sāk darboties saldētu kūku ražotne
Ogrē par pieciem miljoniem eiro uzbūvēta „Fazer” saldētu kūku un konditorejas izstrādājumu ražotne. Pašlaik jaunā našķu ražotne darbojas testa režīma, lai rudenī tā uzsāktu strādāt ar pilnu jaudu. Visa Ogrē saražotā produkcija tiks eksportēta uz Somiju.
„Patlaban jaunā ražotne Ogrē strādā testa režīmā, lai šī gada rudenī sāktu saldētu kūku un konditorejas izstrādājumu ražošanu. Testa režīmā tiek izmēģinātas jaunās ražošanas līnijas, pārbaudītas receptūras un sagatavota atbilstošā dokumentācija. Vienlaikus notiek darbinieku apmācību process. Sākotnēji visa saražotā produkcija tiks eksportēta uz Somiju,” stāsta uzņēmuma pārstāve Baiba Gulbe.
Kasjauns.lv jau rakstīja, ka pērn Somijas maiznīca „Fazer” nolēma savas ražotnes no Igaunijas, Tallinas, pilnībā pārcelt uz Latviju un Lietuvu, „lai paaugstinātu ražošanas procesu efektivitāti”, kā to teica „Fazer Bakery Baltic” biznesa rīkotājdirektors Petri Kujala. „Fazer” investējis meitasuzņēmumā Latvijā piecus miljonus eiro, lai izveidotu jaunu ražotni Ogrē. Šis ir „Fazer” grupas pēdējo gadu vērienīgākais attīstības projekts Baltijā.
Somijas kompānija „Fazer” ir starptautisks 1891. gadā dibināts ģimenes uzņēmums, kas specializējas maizes, saldumu un cepumu ražošanā, kā arī ēdināšanas pakalpojumu sniegšanā. Uzņēmums strādā astoņās valstīs, un tā produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 40 valstīm. „Fazer Latvija” strādā ar diviem zīmoliem – „Fazer” un „Druva”.
Tomēr ne visām maiznīcām Latvijā veicas tik labi kā „Fazer”. Piemēram, „Hanzas maiznīca”, „īstenojot uzņēmuma reorganizācijas plānu un konsolidējot ražošanu Rīgas rūpnīcā”, slēgusi Rēzeknes filiāli, atstājot vien ražotni tikai Rīgā.