Raimonds Pauls: latviešu bērni kļuvuši pārāk vārgulīgi!
Maestro Raimonds Pauls uzskata, ka masveidīgā bērnu ģībšana Dziesmu svētku estrādē notika tādēļ, ka mūsu jaunā paaudze kļuvusi vārgāka nekā viņu vecāki un vecvecāki.
Sabiedrība

Raimonds Pauls: latviešu bērni kļuvuši pārāk vārgulīgi!

Jauns.lv

Komentējot bērnu ģībšanu nule aizvadītajos skolēnu Dziesmu un deju svētku ģenerālmēģinājumā, maestro Raimonds Pauls izteicies, ka latviešu jaunā paaudze kļuvuši pārāk nīkulīga, agrāk latviešu zemnieku atvases bijušas daudz izturīgākas.

Raimonds Pauls: latviešu bērni kļuvuši pārāk vārgu...

„Jebkurš masu pasākums saistīts ar kādiem konfliktiem un neizdarībām. Konkrētajā gadījumā (Dziesmu svētkos) bērniem bija ļoti liela slodze un nogurums, bet tā notiek. Mans subjektīvais vērtējums: mūsu bērni kļuvuši vārgāki. Ievēroju, ko viņi ēd, kādas uzkodas pērk veikalos. Agrāk Latvijas zemnieku bērni bija daudz izturīgāki,” Pauls teica intervijā radio „Baltcom”.

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka sestdienas vakarā, kad Mežaparka estrādē notika XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājums, daudziem dziedātājiem kļuva slikti un viņi paģība. Mediķi slimnīcā nogādāja 17 bērnus. Ņemot vērā minēto, izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile naktī nolēma atcelt nākamajā dienā paredzēto svētku gājienu, tomēr realitātē gājiens notika un dalībnieki tajā devās brīvprātīgi.

Dalībnieki un valsts amatpersonas dodas atceltajā svētku gājienā

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki brīvprātīgi piedalās svētku gājienā, kas gan oficiāli ir atcelts. Svētku gājienā piedalās ...

XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerts "Manā dziesmā tu..."

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA