foto: LETA
Madonas domē pārrunās deputāta Oltes skandalozo baltā pulvera šņaukšanu
Māris Olte.
Sabiedrība
2021. gada 22. septembris, 11:42

Madonas domē pārrunās deputāta Oltes skandalozo baltā pulvera šņaukšanu

LTV Panorāma

Šīs nedēļas sākumā internetā parādījās videoklips, kurā redzams, kā Madonas domes deputāts Māris Olte kādā ballītē iešņauc baltu pulverveida vielu. Notikušo plāno pārrunāt Madonas novada domē, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Jau ziņots, ka izplatītajā video redzams gan grupas "Singapūras satīns" mūziķis Kristaps Strūbergs, gan jūtubere Sudraba kaija jeb Emīlija Sama, gan dziedātāja Alise Haijima, gan arī pazīstamais dabas draugs Māris Olte. Zinātāji teic, ka video tapis pavisam nesen Islandē, kur četrotne piedalījusies kāda TV šova filmēšanā. Video slēgtā draugu "Instagram" sarakstē ievietojusi Alise Haijima, bet kāds no viņas draugiem to nokopējis un "palaidis tautās", padarot visiem pieejamu.

Madonas domes mērs Agris Lungevičš, ar kuru Olte kopā novada domes vēlēšanās kandidēja no apvienotā Latvijas Reģionu apvienības (LRA) un Latvijas Zemnieku savienības saraksta, uzskata, ka publiskai personai īpaši jāpiedomā, kādu iespaidu var atstāt publiskajā telpā.

"Noteikti jāpārrunā vēl ar Māri, viņa paša viedoklis un izklāsts par notikušo. Un tad jau tālāk skatīsimies, kā rīkoties. Tāds netipisks gadījums. Pašvaldība nesaskaras ar to bieži. Tāpēc nav standartprakses, kā rīkoties šajā gadījumā," intervijā ar LTV stāstīja Lungevičš.

"Pašvaldībai ir ētikas komisija, iespējams, ka skatīs tur šo jautājumu, bet neesam par to vēl sprieduši," viņš turpināja.

"Lai spriež, skatās. Es neturos pie tās vietas. Ja uzskatīs, ka tas ir pietiekams pārkāpums, tad es sēdēšu tālāk un darbošos savā novadā, kā es citādā veidā spēšu. Būšu kļūdījies. Tā bija kļūda, protams," Madonas domes mēra teikto komentēja Māris Olte.

LRA priekšsēdētājs Edvards Smiltēns norādīja, ka Oltes vietā izvairītos no situācijām, kuras var tikt negatīvi interpretētas publiskajā telpā, taču Zemnieku savienības priekšsēdētājs Armands Krauze uzskata, ka, ievērojot likumu, cilvēki var brīvi darīt, ko vēlas.