foto: Paula Čurkste/LETA
Rinkēvičs: Latvijas vēstniecības atvēršana Austrālijā ir nozīmīgs solis valstu sadarbības veicināšanai
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Politika
2021. gada 21. septembris, 12:38

Rinkēvičs: Latvijas vēstniecības atvēršana Austrālijā ir nozīmīgs solis valstu sadarbības veicināšanai

Jauns.lv / LETA

Latvijas vēstniecības atvēršana ir nozīmīgs solis, kas veicinās vēl ciešāku Latvijas un Austrālijas sadarbību, uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), tiekoties ar Austrālijas Savienības ārlietu un sieviešu lietu ministri Marisu Peinu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), pirmdien Ņujorkā ANO augsta līmeņa nedēļas laikā notika Rinkēviča un Peinas tikšanās.

Sarunas laikā Latvijas ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja Latvijas un Austrālijas politisko sadarbību. Ministrs pauda gandarījumu, ka, neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, Latvijas un Austrālijas tirdzniecības apjoms ir palielinājies. Ministri bija vienisprātis, ka nepieciešams paplašināt Latvijas un Austrālijas līgumtiesisko bāzi, kas veicinās ekonomisko sadarbību. Tāpat Rinkēvičs uzsvēra Latvijas ļoti labo sadarbību ar Austrāliju ANO formātos.

Ministri pārrunāja arī reģionālās aktualitātes un globālās drošības izaicinājumus. Rinkēvičs pauda pārliecību, ka Austrālijas sadarbība ar NATO un valsts ieguldījums starptautiskā miera un drošības nodrošināšanā balstās kopīgās vērtībās un interesēs. Austrālijas ārlietu ministre informēja par aktualitātēm Indijas un Klusā okeāna reģionā, uzsverot, ka nepieciešams turpināt ciešu koordināciju šajos jautājumos ar līdzīgi domājošajām valstīm, tajā skaitā Latviju.

Peina un Rinkēvičs tikšanās laikā pārrunāja attīstību jautājumā par jaunu drošības līgumu starp Austrāliju, Lielbritāniju un ASV (AUKUS), kas paredz kodoltehnoloģiju piegādi Austrālijai kodolzemūdeņu izstrādei.