Politika
2021. gada 20. septembris, 13:50

Feldmans: VM ir jāpiedāvā nosacījumi, pie kāda slimnīcu pacientu skaita ir jānosaka kādi ierobežojumi

Jauns.lv / LETA

Veselības ministrijai (VM) jāpiedāvā redzējums par slimnīcu pacientu skaita sasaisti ar iespējamo ierobežojumu noteikšanu Covid-19 izplatības mazināšanai, pauda Jaunās konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Krišjānis Feldmans.

Feldmans norādīja, ka vairāk jāpievērš uzmanība, cik liels ir hospitalizēto skaits slimnīcās, un VM ir jāpiedāvā nosacījumi, pie kāda slimnīcu pacientu skaita ir jānosaka kādi ierobežojumi. Deputāts vērsa uzmanību, ka slimnīcās pamatā nonāk nevakcinētas personas un daudz smagākā stāvoklī nekā Covid-19 pirmajos viļņos.

Deputāts skaidroja, ka tā kā testēšanas apjoms ir pieaudzis, kumulatīvajam saslimšanas rādītājam vairs neesot tik izšķiroša nozīme, jo, testējot vairāk, tiek arī "noķerts" vairāk inficēšanās gadījumu. Līdz ar to vairs nevar izmantot luksofora principu, kurš balstījās uz kumulatīvās saslimšanas rādītājiem, skaidroja Feldmans.

Politiķis tāpat uzsvēra, ka apmēram puse iedzīvotāju ir vakcinēta un līdz ar to neriskē ar savu dzīvību. Šādā situācijā jautājums par ierobežojumiem ir jāsabalansē ar ekonomikas jeb tautsaimniecības interesēm, norādīja JKP frakcijas vadītāja vietnieks, kurš ir arī Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.

Parlamentārietis norādīja, ka Latvijas sabiedrība ir likumpaklausīga un kopumā jau noteiktie ierobežojumi tiek ievēroti.

Vaicāts par vakcinēšanās pienākuma iespējamu noteikšanu atsevišķām profesijām, Feldmans atgādināja, ka Saeimā šajā jautājumā bija konkrēts likumprojekts, kuru deputāti "labā ticībā skatīja", taču pats virzītājs, Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) esot pateicis, ka tomēr nevajag. JKP politiķis pieļauj, ka acīmredzot ir kāds cits plāns, ko īstenot izpildvaras līmenī, bet par ko viņam sīkākas informācijas nav.