foto: Ieva Čīka/LETA
Piņķos no oktobra vairāk nekā uz pusi pieaugs siltumenerģijas tarifs
Uzņēmums skaidro, ka siltumenerģijas tarifa pieaugums ir saistīts ar dabasgāzes cenas palielinājumu.
Novadu ziņas
2021. gada 20. septembris, 13:39

Piņķos no oktobra vairāk nekā uz pusi pieaugs siltumenerģijas tarifs

Jauns.lv / LETA

Siltumenerģijas tarifs Piņķos no 1.oktobra būs 73,53 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 54,7% vairāk nekā iepriekš, liecina komersanta SIA "Babītes siltums" publiskotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tostarp siltumenerģijas ražošanas tarifs turpmāk būs 57,28 eiro par MWh, siltumenerģijas pārvades un sadales tarifs - 8,85 eiro par MWh, savukārt siltumenerģijas tirdzniecības tarifs - 5,49 eiro par MWh.

Uzņēmums skaidro, ka siltumenerģijas tarifa pieaugums ir saistīts ar dabasgāzes cenas palielinājumu šajā gadā.

"Pašlaik dabasgāzes cenas sasniegušas vēsturiski augstāko cenu līmeni kopš dabasgāzes tirgus atvēršanas 2017.gadā. Minētais dabasgāzes cenas kāpums novērojams visās Eiropas valstu biržās. Šī iemesla dēļ kurināmā izmaksas "Babītes siltums" pieaugušas 3,6 reizes - no 8,83 līdz 31,39 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) par vienu MWh," norāda kompānija.

Jaunais siltumenerģijas tarifs būs spēkā no šī gada 1.oktobra līdz 2023.gada 30.jūnijam. Savukārt no 2023.gada 1.jūlija tas būs 74,26 eiro par MWh, pie nosacījuma, ja tarifa vērtības līdz šim laikam netiks atkārtoti pārskatītas.

Vienlaikus Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) ir piešķīrusi "Babītes siltumam" atļauju noteikt siltumenerģijas tarifus, ja mainās kurināmā cena. Tas nozīmē, ka, ja kurināmā cena nākotnē būs zemāka par to, kas iekļauta piemērotajā tarifā, "Babītes siltums" būs jānosaka zemāks tarifs.

"Babītes siltuma" apgrozījums pērn bija 1,026 miljoni eiro, bet kompānijas zaudējumi bija 46 357 eiro, liecina informācija "Firmas.lv". Kompānija reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 3,496 miljoni eiro. Uzņēmums pieder Babītes novada pašvaldībai.