Rīgā norit mācības "Namejs 2021"

No 6. septembra Nacionālo bruņoto spēku (NBS) mācību “Namejs 2021” laikā Rīgā un citās pašvaldībās darbojas militārpersonas. Sestdienas rītā Jauns.lv ...

gallery icon
26
Sabiedrība
2021. gada 13. septembris, 19:36

Pārbiedētā sieviete ar bērnu tikusi brīdināta: NBS noskaidrojuši apstākļus saistībā ar "Nameja" mācībām

Jauns.lv

Nacionālie bruņotie spēk (NBS) ir noskaidrojuši apstākļus saistībā ar militāro mācību "Namejs2021" norisi Rīgā šajā nedēļas nogalē un izplatītajiem video, kas raisījuši virkni diskusiju publiskajā telpā, liecina Latvijas armijas "Facebook" kontā publicētā informācija.

Jauns.lv jau vēstīja, ka sociālajos tīklos ne vienu vien diskusiju izpelnījušās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militārās mācības „Namejs 2021”. Lai arī jau iepriekš laikus tika brīdināts, ka tās notiks ārpus militāriem objektiem, tostarp pilsētvidē, un iedzīvotāji tika aicināti neuztraukties, redzot karavīrus, tomēr dažus iedzīvotājus šāvieni tāpat pārbiedējuši.

Lielu popularitāti sociālajos tīklos izpelnījās Vladimira Kovina filmēts video, kurā redzams, kā sieviete ar bērnu pārbīstas no šāviena.

Kā tagad informē NBS, mācību norises vietā Rīgā dažādos punktos atradās karavīri, kuri informēja sabiedrību par mācību norisi un aicināja izvēlēties citus apiešanas ceļus.

Arī sieviete ar bērnu, kas redzama izplatītajā video materiālā, tika uzrunāta un aicināta apiet mācību norises vietu, bet no šī aicinājuma atteicās.

Video redzams brīdis, kad sieviete dodas garām militāro mācību norises vietai, liekot noprast, ka viņa par šīm mācībām nav bijusi informēta.

Tāpat atkārtoti NBS vēlas informēt, ka militārās mācības “Namejs 2021” notiek iepriekš ar pašvaldībām un atbildīgajām iestādēm saskaņotās teritorijās, kā arī par to norisi jau augustā tika informēta sabiedrība.

NBS aicina sabiedrību ar izpratni izturēties pret notiekošajām mācībām, lai pēc iespējas labāk sagatavotu karavīrus un zemessargus valsts aizsardzībai dažādās situācijās, jo militāro mācību norisi Latvijas pilsētās plānojam arī turpmāk.