foto: Pauls Zvirbulis
FOTO: ar ovācijām Dzintaru koncertzālē izskanējis "Kremerata Baltica" festivāls
Kultūra
2021. gada 12. septembris, 18:06

FOTO: ar ovācijām Dzintaru koncertzālē izskanējis "Kremerata Baltica" festivāls

Jauns.lv / LETA

Dzintaru koncertzālē sestdien, 11.septembrī, izskanējis koncerts "Gidons Krēmers, Georgijs Osokins. Šūmanis un Šopēns", kas notiek 18.starptautiskā festivāla "Kremerata Baltica" laikā.

Dzintaru koncertzālē izskanējis 18.starptautiskais festivāls "Kremerata Baltica"

Dzintaru koncertzālē sestdien izskanējis koncerts "Gidons Krēmers, Georgijs Osokins. Šūmanis un Šopēns", kas notiek 18.starptautiskā festivāla "Kremerata Baltica" laikā.

gallery icon

Koncertā skanēja Fikreta Amirova Kamersimfonija. Amirovs bija ievērojams 20.gadsimta azerbaidžāņu komponists, kurš savā daiļradē apvienojis azerbaidžāņu, Tuvo Austrumu un Rietumu mūzikas kultūras tradīcijas. Viņš arī radījis simfonisko žanru "mugam", kas balstīts uz azerbaidžāņu tautas mūzikas intonācijām.

Savukārt Gidona Krēmera izpildījumā varēja dzirdēt Roberta Šūmaņa Koncertu vijolei un orķestrim. Tāpat koncertā izskanēja Georga Pelēča "Vientuļā kalla" un "Peoniju deja" stīgām un vibrafonam no "Ziedu svītas", kā arī Frederika Šopēna Otrais klavierkoncerts, ko atskaņoja "Kremerata Baltica" rezidējošais mākslinieks, pianists Georgijs Osokins.