foto: Edijs Pālens/LETA
Valkā un Sēļu ciemā tiks samazināts siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs
Novadu ziņas
2021. gada 6. septembris, 13:58

Valkā un Sēļu ciemā tiks samazināts siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifs

Jauns.lv / LETA

Valkas pilsētai un Sēļu ciemam no šā gada 1.decembra būs vienots siltumenerģijas tarifs, kas patērētājiem būs zemāks par esošo tarifu, liecina Valkas novada pašvaldības domes sēdē lēmums.

Šī gada sākumā Sēļu ciema mājas Nr.20 un Nr.22 pārgāja SIA "Valkas namsaimnieks" apsaimniekošanā. Savukārt katlu māju, kas nodrošina siltumenerģiju šīm mājām, tagad apkalpo Valkas komunālās saimniecības nodaļa. Līdz ar to, lietderīgi noteikt vienotu siltumenerģijas tarifu Valkas pilsētai un Sēļu ciema katlu mājas patērētājiem, lēmumu pamatoja speciālisti.

Gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem no šā gada 1.decembra noteikts 57,74 eiro par megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), kas ir par 0,45 eiro zemāks Valkas pilsētā un par 4,44 eiro zemāks Valkas pagasta Sēļu ciema katlumājai pieslēgtajiem lietotājiem.

"Šis tarifa samazinājums ir iespējams pateicoties tam, ka mums ir ilgtermiņa sadarbība ar lielāko siltumražotāju koģenerācijas staciju SIA "Enefit Power & Heat Valka", kas dod šo cenu stabilitāti. Vēl viens faktors ir arī tas, ka savlaicīgi paši modernizējām katlu māju Lauktehnikas rajonā. Līdz ar to laikā, kad daudzviet apkures cena būtiski palielinās - mēs to varam nedaudz samazināt," komentēja Valkas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).