foto: Mārtiņš Ziders
Valsts policija: "obligātās vakcinēšanās" pretinieku tā dēvētajā "Baltijas ceļā" piedalījās ap 7000 cilvēku
Sabiedrība
2021. gada 24. augusts, 08:59

Valsts policija: "obligātās vakcinēšanās" pretinieku tā dēvētajā "Baltijas ceļā" piedalījās ap 7000 cilvēku

Jauns.lv

Pirmdien, 23. augustā, "antivakseru" tā dēvētajā "Baltijas ceļā" Latvijā piedalījās kopumā ap 7000 cilvēku, Latvijas Radio norāda Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks Andris Zellis.

Lai arī pasākuma organizatori uzsver, ka skaitlis lēšams krietni lielāks, jo pasākumam iepriekš bija pieteikušies ap 93 000, turklāt, kā norāda viens no organizatoriem Rūdolfs Brēmanis, uz vietas bija sanākuši arī nereģistrētie, tomēr VP ieskatā Latvijā nav bijuši vairāk par 7000 cilvēku.

Arī aktivitāte Rīgā bija salīdzinoši neliela.

Vakcinācijas pretinieki Rīgā veido "dzīvo ķēdi"

gallery icon
27

Kā norāda Zellis, pasākums aizvadīts mierīgi, bez būtiskiem pārkāpumiem. Reģistrēti pieci gadījumi par satiksmes apdraudējumu, bet Vidzemes reģionā uzsākts arī administratīvais process par nepieteiktu piketu.

Kā pirmdien Latvijas Televīzijai norādīja pāris uzrunātie pasākuma dalībnieki, viņi nebūt nav kategoriski pret vakcinēšanos, bet uzskata, ka cilvēkiem ir jādod iespēja pašiem izvēlēties. Tāpat vairāki pasākumā piedalījušies savu atmiņu dēļ par "Baltijas ceļu" pirms 32 gadiem.

Jauns.lv novēroja, ka sanākušo rokās nebija dažādu plakātu, kā tas citreiz novērots protestos. Nebija dzirdami arī saukļi, dziedātas dziesmas.

Jauns.lv jau iepriekš arī ziņoja, ka ar Trešās Atmodas kontekstā vēsturiski nozīmīgo un unikālo 1989. gada 23. augusta akciju šim pasākumam nekā kopīga nav, turklāt viens no Baltijas ceļa iniciatoriem Dainis Īvāns ir kategoriski pret “Baltijas ceļš 2021” organizēšanu un ir pat gatavs vērsties policijā.

Pasākums noritēja visās trīs Baltijas valstīs.