Noslēgusies Sarunu festivāla LAMPA pirmā diena

Sarunu festivāla LAMPA pirmo dienu noslēdza "Politiķu disko", politiķiem iegriežot ballīti Ruckas parkā Cēsīs un tiešraidē.

gallery icon
51
Sabiedrība
2021. gada 21. augusts, 10:01

FOTO: ar “Politiķu disko” noslēgusies Sarunu festivāla LAMPA pirmā diena

Jauns.lv

Sarunu festivāla LAMPA pirmo dienu noslēdza "Politiķu disko", politiķiem iegriežot ballīti Ruckas parkā Cēsīs un tiešraidē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Diskotēkā pie DJ pults stājās Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Ījabs ("Attīstībai/Par!"), Saeimas deputāte Inese Voika ("Attīstībai/Par!"), Saeimas deputāts Māris Mičerevskis, izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (Jaunā konservatīvā partija) un Saeimas deputāts Rihards Kols (Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!" – "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK").

Šogad "Lampa" piedāvā visdažādākās pasākumu tēmas un formātus. Līdzās tādiem ik gadu sevišķi gaidītiem notikumiem kā "Politiķu disko" un tradicionālais "Politiķu cepiens" festivālā būs vairāk nekā 200 notikumi, kurus piedzīvot klātienē vai attālināti.

Sarunu festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica stāsta, ka cienīt otra atšķirību vai sabiedrības dažādību ne vienmēr ir viegli. ""Lampa" šogad aicināja runāt par sarežģītām tēmām - arī to, kas ikdienā liek justies neērti, atrast tēmas, par kurām iepriekš neesam domājuši, un izvērtēt, cik cieņpilni spējam pieņemt dažādo un atšķirīgo, lai kopā veidotu labāku sabiedrību," sacīja Morica.

Daudzas sarunas būs veltītas cilvēku labklājības emocionālajiem un mentālajiem aspektiem, skarot neērtas, mulsinošas un grūtas tēmas un jautājot, vai laimīga dzīve ir iespējama visiem. Programmā būs arī ģimenes harmonijai būtisks tēmu loks no dzemdībām un vīrieša lomas ģimenē līdz menopauzei un novecošanai jaunības kulta laikmetā.

Lesbiešu, geju, biseksuāļu, transpersonu (LGBT) un viņu draugu kopiena aicinās uz tikšanos ar nopietnām sarunām par likumdošanu, propagandu, reliģiju, ģimeni, mentālo veselību un citām svarīgām tēmām.