Sabiedrība
2021. gada 18. augustā, 06:24

Ārkārtējā situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Ko par to domā iedzīvotāji?

Jauns.lv

Rīgā dzīvojošie Latvijas-Baltkrievijas nelegālo imigrantu krīzi īpaši neizjūt, taču par notiekošo pierobežā vienaldzīgi nav. Visi aptaujātie par ārkārtējo situāciju pierobežā ir vismaz dzirdējuši un atzīst, ka saņemtās ziņas rada bažas.

Ārkārtējā situācija uz Latvijas-Baltkrievijas robe...

Atbildot uz jautājumu, vai viņus satrauc nelegālo imigrantu problēma, vieni norāda, ka par notiekošo trūkst izsmeļošas informācijas, citi – ka diez vai Latvija ir imigrantu galamērķis un, drīzāk, esam tranzītvalsts.

Daži pamanījuši, ka dažādu valstu ziņās sniegtā informācija atšķiras. Lai arī nav apmierināti, ka valsts budžeta līdzekļi jāizlieto imigrantu problēmas risināšanai, nevis iedzīvotāju labklājības vairošanai, aptaujātie rīdzinieki šajā jautājumā tomēr uzticas valdības pieņemtajiem lēmumiem un rīcībai.

Jau vēstīts, ka par Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgu šķērsošanu šogad aizturētas vairāk nekā 300 personas. Ņemot vērā Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas straujo pieaugumu, 10. augustā valdība nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas un Augšdaugavas novadā, kā arī Daugavpils pilsētā. Valdības lēmums arī paredz, ka Nacionālajiem bruņotiem spēkiem un policijai jāsniedz palīdzība Valsts robežsardzei Latvijas-Baltkrievijas robežas uzraudzības nodrošināšanā, lai nepieļautu robežas nelikumīgu šķērsošanu.