foto: Ieva Ābele, Saeima
Aglonā turpinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības
Kultūra
2021. gada 15. augusts, 10:29

Aglonā turpinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības

Jauns.lv / LETA

Šodien Aglonas dievmātes starptautiskajā svētvietā turpinās Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svinības, liecina publiskotā informācija Aglonas bazilika mājaslapā.

Plkst.7 notika svētā mise latīņu valodā bazilikas kritpā, bet plkst.8 pie bazilikas dārza altāra aizvadīta svētā mise ar iestiprināšanu. Plkst.10 svētā mise bazilikas kriptā būs poļu valodā.

Svētku galvenā svētā mise ieplānota plkst.12 pie pāvesta altāra un plkst.13.45 sekos Valsts prezidenta uzruna un valsts himna. Plkst.14 iecerēts svētku noslēgums.

Kā vēstīts Aglonas bazilika mājaslapā, lai piedalītos svētku dievkalpojumos plkst.12 epidemioloģiski daļēji drošā režīma sektorā, kurā cilvēku skaits, ieskaitot personas līdz 12 gadu vecumam, nepārsniedz 1000, iepriekš jāreģistrējas Aglonas bazilikas informācijas centrā.

Aglonas bazilika pārstāvji norādīja, ka pasākums ir epidemioloģiski daļēji drošs, ja dalībniekiem ir sadarbspējīgs testēšanas sertifikāts, kas apliecina, ka sešu stundu laikā veiktais SARS-CoV-2 antigēna tests ir negatīvs, vai persona pēdējo 48 stundu laikā ir veikusi Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS, un tas ir negatīvs.

Savukārt personām ar derīgu digitālo sadarbspējīgo sertifikātu par vakcināciju vai pārslimošanu dalība minētajos dievkalpojumos nav ierobežota un iepriekš nav jāreģistrējas.

Lai piedalītos svētajās misēs plkst.12 un plkst.19, visiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments kopā ar digitālo sadarbspējīgu sertifikātu par Covid-19 pārslimošanu, vakcināciju vai negatīvu testu.

Šogad Aglonas bazilikas teritorijā netiks veikta tirdzniecība, bet pieguļošajā teritorijā tiks piedāvāti izbraukuma ēdināšanas pakalpojumi.