foto: LETA (Paula Čurkste)
Brāļi Ģirģeni nolēmuši dibināt jaunu partiju
Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens (no kreisās) un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens.
Politika
2021. gada 12. augusts, 10:52

Brāļi Ģirģeni nolēmuši dibināt jaunu partiju

Jauns.lv

Saeimas deputāts Kaspars Ģirģens un bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens nolēmuši turpināt savas politiskās gaitas, veidojot jaunu politisku partiju, Jauns.lv informē Kaspars Ģirģens.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norāda, ka abi nolēmuši izstāties no partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL) jeb "KPV LV" Saeimas frakcijas.

Kaspars Ģirģens arī teic, ka turpmāk Saeimā darbosies kā neatkarīgs deputāts.

Komentējot plānus par jaunas partijas dibināšanu, bijušais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens akcentē, ka "sabiedrība vēlas tādu politisko spēku, kas piedāvātu atklātu, godīgu politiku, kas nepieļauj sabiedrības noslāņošanos, šķelšanu un valsts līdzekļu izšķērdēšanu. Jāturpina darbs pie mūsdienīgas nodokļu politikas, lai iedzīvotājiem un uzņēmējiem nodokļi ne tikai būtu samaksājami, bet paliktu pāri līdzekļi kapitāla uzkrāšanai, dzīves kvalitātes celšanai."

Tāpat viņš uzsver, ka jāsekmē jaunu uzņēmumu veidošanos, jāmazina korupcija valsts pārvaldē, kā arī jāturpina sakārtot ar tiesiskumu un valsts iekšējo drošību saistītie jautājumi.

Sandis Ģirģens uzskata, ka Latvija pārvērtusies par ārvalstu investoru lēto darbaspēku. "Otra opcija ienākumiem ir darbs valsts pārvaldē. Valsts ārējais parāds tiek audzēts, naudas līdzekļus šķērdējot nesaprotamiem, pārmaksātiem projektiem. Liegtas iespējas uz kvalitatīvu izglītību un veselības aprūpi. Reformas ir formālas ar nopietniem loģikas trūkumiem. Nav skaidrs, kur mēs dodamies. Mēs redzam pēc sabiedrības attieksmes, ka nepieciešama spēcīga alternatīva esošajam valdības kursam," viņš norāda.

Šī iemesla dēļ ar brāli esot nolēmuši veidot jaunu politisko partiju.