foto: Publicitātes
Šomēnes gaidāmas Rīgas Krievu teātra un "OratoriO" kopīgā projekta divas pirmizrādes
Krievijas dramaturģes Asjas Vološinas asi smeldzīgā luga "Mamma" ir stāsts par sievietes pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Izrādē Oļas mammas jau sen vairs nav starp dzīvajiem, bet jau 23 gadus Oļa savā dzimšanas dienā saņem no viņas vēstules, līdz jāatver pēdējā no tām.
Kultūra
2021. gada 12. augusts, 19:00

Šomēnes gaidāmas Rīgas Krievu teātra un "OratoriO" kopīgā projekta divas pirmizrādes

Jauns.lv

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra un mūzikas un drāmas telpas "OratoriO" kopīgā projekta "Meeting point. Tikšanās vieta. Место встречи" ietvaros radītajiem diviem darbiem šomēnes būs pirmizrādes.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dramatiskā izrāde "Mamma" Ināras Sluckas režijā 13. augustā pirmizrādi piedzīvos mūzikas un drāmas telpā “OratoriO”. Krievijas dramaturģes Asjas Vološinas asi smeldzīgā luga ir stāsts par sievietes pieaugšanu un paaudžu pieņemšanu. Izrādē Oļas mammas jau sen vairs nav starp dzīvajiem, bet jau 23 gadus Oļa savā dzimšanas dienā saņem no viņas vēstules, līdz jāatver pēdējā no tām.

Radošā komanda: Režisore Ināra Slucka,scenogrāfe un kostīmu māksliniece Marija Ulmane, gaismu mākslinieks Maksims Ustimovs, muzikālais noformējums Reinis Rabenau, lomās: Jekaterina Frolova, Serafima Rodina, Jana Ļisova, Jevgeņijs Čerkess, Gaļina Rosijska, Svetlana Šiļajeva.

Savukārt 27. augustā pirmizrāde gaidāma kustību izrādei bez vārdiem “paraDIZZY”, kas arī notiks mūzikas un drāmas telpā “OratoriO” un kuru iestudējusi un horeogrāfiju veidojusi Inga Krasovska.

“paraDIZZY” ir poētiski rotaļīga izrāde, kas bez vārdiem vēsta par dažādu laikmetu un kultūru liecībām, kurās atspoguļotas attiecības starp vīriešiem un sievietēm, kā arī mūsu trauslā, taču aizraujošā līdzāspastāvēšana.

Radošā komanda: iestudējuma autore un horeogrāfe Inga Krasovska, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa. gaismu mākslinieks Maksims Ustimovs, muzikālais noformējums, tostarp oriģinālkompozīcijas - Zane Dombrovska, dramaturģijas konsultants – Klāvs Mellis, skaņu operators Reinis Rabenau. Izrādē piedalās: Vitālijs Jakovļevs, Aleksandrs Maļikovs, Aija Andrejeva-Aišpure, Zane Dombrovska. Izrādē skan Kārļa Lāča un Arvo Perta sacerējumi.