112
2021. gada 10. augusts, 21:41

Bolderājā eksplodējis kara laika lādiņš; sevišķi smagas traumas guvis kāds strādnieks

Degpunktā, TV3

Aiz nožogojuma privātā teritorijā Bolderājā, Lielā ielā, kur pēc publiski pieejamiem datiem atrodas autoserviss un jahtu klubs, divos dienā nogranda jaudīgs sprādziens, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Mihails no apkārtējiem bija vistuvāk sprādziena epicentram. Viņa māja no negadījuma vietas atrodas vien dažu simtu metru attālumā.

Vīrietis stāsta, ka kaimiņa teritorijā īsi pirms eksplozijas rosījās cilvēki, iespējams, darbinieki, kuri veica rakšanas darbus.

Tiek pieļauts, ka darbi veikti pie tur esošās mājas pamatiem, iespējams, strādnieki tos plānojuši nojaukt. Mihails pa gabalu redzējis notiekošo.

Tagad atzīst, ka skats nebija no patīkamajiem. Netālu no eksplozijas vietas bija redzams cilvēka siluets, kas šķietami nekustīgi gulēja uz zemes.

Īsā laikā teritorijā viena aiz otras brauca ātrās palīdzības ekipāžas, līdz ar viņiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vīri.

Mediķi darījuši visu, lai līdzētu savainotajam kungam, taču traumas, ko radīja eksplozija plašas. Sevišķi smagi tika traumēta roka.

Pēc neoficiālas informācijas sprādziens sadragājis pirkstus. Smagā stāvoklī cietušais nogādāts slimnīcā. Zināms, ka šajā negadījumā tas bijis vienīgais cietušais.

"Sākotnējā policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka vīrietis veicot rakšanas darbus trāpījis uz nesprāgušu kara laika lādiņu, kas eksplodējis. Vīrietis nogādāts medicīnas iestādē," informēja policijā.

Rakšanas darbu teritorijā atrasti vairāki šādi lādiņi un tie tiks nodoti NBS rīcībā. Netiek izslēgta iespēja, ka par atgadījumu tiks informēta arī Valsts darba inspekcija.

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.