Sabiedrība
2021. gada 10. augusts, 06:58

Apbrīnoti un nicināti! Atklāj Latvijas leģendas, kas izmainīja pasauli

Jauns.lv

Latvijas leģendāras personības, kuras ieskauj mīti un vēsturiski fakti – no Vijas Artmanes līdz baronam Minhauzenam, no carienes Katrīnas I līdz Jurim Podniekam – izcili žurnālistu pētījumi jaunajā žurnālā “Latvija Leģendas”.

Jaunajā žurnālā “Latvijas leģendas” lasiet par drosmīgo dokumentālā kino fanātiķi, kinorežisoru Juri Podnieku, kurš, būdams darbaholiķis, reizēm teicis, ka uz darbu kāds var neierasties tikai personīgās nāves gadījumā.

Kāpēc Minhauzens jau savas dzīves laikā tika dēvēts par melu baronu? Kā viņam izdevās apprecēt par sevi piecdesmit trīs gadus jaunāku Bernardīni, un kāpēc lielākā daļa melu, ko piedēvēja vācu muižniekam, nav viņa paša izdomāti?

Savā dzejā Aleksandrs Čaks bija huligāns un dumpinieks, bet kāds viņš bija reālajā dzīve? Kāpēc dzejnieks baidījās no nacistiem, komunistiem, izsekošanas, publiskas godināšanas un pat baciļiem, infekcijām?

Vija Artmane – aprunātākā Latvijas aktrise, kura pati rūpējās, lai par viņu ļaudis nepārtraukti runātu. Kāpēc viņa spēlēja teātri arī dzīvē?

Kā Alūksnes mācītāja audžumeitai Martai Skavronskai izdevās nonākt Krievijas varas pašā virsotnē un kļūt par carieni Katrīnu I? Kāpēc tronī viņa pavadīja tikai divus gadus?

Šos un citus stāstus par leģendārām personībām Latvijā – lasi “Latvijas leģendas” jaunākajā žurnālā.