Reklāmists Stendzenieks: vārds "pedofilija" apaudzis ar daudziem tabu
Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks izteicies, ka sabiedrība nedrīkst krist kārdinājumā un iejaukties Liepājas pedofilu lietas izskatīšanā. Tas esot jāatstāj tikai un vienīgi tiesas ziņā, ja gribam būt demokrātiska valsts.
Viedokļi

Reklāmists Stendzenieks: vārds "pedofilija" apaudzis ar daudziem tabu

Kasjauns.lv

Reklāmas speciālists Ēriks Stendzenieks, komentējot Liepājas pedofilu lietas spriedumu, paudis, ka sabiedrībai nevajadzētu iejaukties tiesas darbā un krist kārdinājumā īstenot linča tiesu. Viņš uzskata, ka vārds „pedofilija” apaudzis ar daudziem stereotipiem, kas neļauj paust vairākumam pretēju viedokli.

Reklāmists Stendzenieks: vārds "pedofilija" apaudz...

Stendzenieks sacīja, ka vārds „pedofilija” apaudzis ar tik daudziem tabu un stereotipiem, kas pieprasa viennozīmīgi nosodīt pedofilus, ka reti kurš mēģina izteikt pretējo viedokli, ka nebūtu jāiet „ar ķieģeļiem kabatās” protestēt pret pedofiliem. Viņš bilda, ka nekad nenostāsies to pusē, kuri aicina pulcēties uz protesta akcijām „ar ķieģeļiem kabatās”, kā tas bija pedofilu lietas sakarā pie Liepājas tiesas nama.

Stendzenieks raidījumā „Preses klubs”, apspriežot sabiedrību satracinājušo Liepājas pedofilu lietas spriedumu, teica, ka sabiedrība nedrīkst iejaukties tiesas darbā. Stendzenieks secina, ka iespēja uzstāties kādam par soģi ir viens no lielākajiem kārdinājumiem, un, lai arī mēs tīksmināmies, cik ļoti attālināti esam no notikumiem totalitāra režīma valstīs, šis gadījums apliecina, ka izrēķināšanās gēns mūsu sabiedrībā joprojām sēž iekšā un katrs ir gatavs piemest „mazu pagalīti kopējā sārtā”.

Ko Stendzenieks pauda „Preses klubā”, skatieties videosižetā.

Stendzenieks: Sabiedrībai nav jāiejaucas pedofilu lietas izskatīšanā! (Rīga TV24)

Kasjauns.lv/Foto: Ieva Lūka/LETA