foto: Publicitātes
Koncertā Siguldā uzstāsies opermūzikas zvaigznes no Latvijas un Bulgārijas
Kultūra
2021. gada 8. augusts, 09:41

Koncertā Siguldā uzstāsies opermūzikas zvaigznes no Latvijas un Bulgārijas

Jauns.lv / LETA

Šodien plkst. 14 Siguldas Jaunās pils dārzā izskanēs koncerts-uvertīra "Mūzika dārzā", kurā piedalīsies Andris Lapiņš, Edgars Ošleja un Jana Lute, koncertmeistare būs Inguna Puriņa, informēja Siguldas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Savukārt plkst. 18 Siguldas pilsdrupu estrādē notiks koncerts "Ceļojums opermūzikas pasaulē", kurā piedalīsies soprāns Krasimira Stojanova un tenors Mihails Mihailovs no Bulgārijas.

Viņu dziedājumu papildinās Latvijas izpildītāji Ilona Bagele, Dināra Rudāne, Krišjānis Norvelis, Edgars Ošleja un Rinalds Kandalincevs. Par īpašu pārsteigumu parūpēsies sitamo instrumentu apvienība "Brāļi Grīnbergi". Koncertu diriģēs Vladimirs Kiradžijevs (Vīne) un tajā piedalīsies arī orķestris.

Kā stāstīja Brikmane, šogad pēc vērienīgas rekonstrukcijas apmeklētājiem atvērta arī Siguldas Jaunā pils. 1878. gadā kņazu Kropotkinu būvētā Siguldas Jaunā pils no ārpuses saglabājusi tās neogotikas stilu, savukārt iekšpusē atjaunots 1937.gadā Rakstnieku un žurnālistu pils interjers nacionālā romantisma stilā.

Pils salona telpās ir apskatāma mākslinieces Dinas Dubiņas izstāde, kurā apmeklētājus priecēs gan emaljas autortehnikā veidotās miniatūras, gan rotas un zīda tērpi. Opermūzikas koncertu apmeklētājiem, uzrādot koncertu biļeti, būs iespēja aplūkot pili, kā arī tajās esošās ekspozīcijas bez atsevišķas ieejas maksas.