Sabiedrība
2021. gada 4. augusts, 21:49

Gobzema rīkotajā protestā pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu ieradušies vairāk nekā tūkstotis iedzīvotāju. VIDEO

Jauns.lv

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ieradušies aptuveni 1000 līdz 1500 cilvēku.

Gobzema sasauktais protests pret likumprojektu par nevakcinēto darbinieku atlaišanu

Trešdienas vakarā pēc deputāta Alda Gobzema aicinājuma protestēt pret likumprojektu, kas dotu darba devējam tiesības atlaist pret Covid-19 nevakcinējušos darbinieku, ...

gallery icon

Jau pirms plkst. 20 protestētāji sākuši pulcēties pie Saeimas ēkas, pēcāk virzoties uz laukumu pie Brīvības pieminekļa, kur Aldis Gobzems saviem atbalstītājiem teica runu, aicināja noskaitīt tēvreizi un vienoties Latvijas himnā.

Savā runā Gobzems aicināja pūli iestāties pret valdības lēmumiem par obligātu vakcināciju.

Protests noslēdzās pēc plkst. 21 pie Ministru kabineta, kur uz laiku pūlis bija bloķējis arī sabiedrisko transportu kustību. Protesta gaitā pūlis atkārtoti skandināja: "Brīvību!"

Pie Ministru kabineta Gobzems uzsvēra, ka nevēlas, lai sabiedrība tiktu dalība "vakcinētajos" un "nevakcinētajos", un, pamanot pūlī plīvojam LGBTQ+ karogu, viņš piemetināja, ka arī  "geji ir pret vakcināciju."

Kā Jauns.lv jau ziņoja, šodien Saeima konceptuāli atbalstīja Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likuma grozījumu projektu, kas paredz noteikt, ka pēc 1. oktobra darba devējam būs tiesības atlaist darbiniekus, kas nebūs ieguvuši Covid-19 drošības sertifikātu, kas apliecina vai nu vakcinēšanās vai izslimošanas faktu. 

Par likumprojektu balsoja 45 deputāti, un pret bija 20 parlamentārieši.

Kā priekšlikumu iesniegšanas termiņš uz otro, galīgo, lasījumu noteikts 18. augusts.