foto: Juris Rozenbergs
LTV rudenī plāno atjaunot Dombura raidījumu "Kas notiek Latvijā?"
Žurnālists Jānis Domburs.
Politika
2021. gada 2. augusts, 14:15

LTV rudenī plāno atjaunot Dombura raidījumu "Kas notiek Latvijā?"

Jauns.lv / LETA

Rudenī Latvijas Televīzijā (LTV) plānots sākt demonstrēt žurnālista Jāņa Dombura veidotu iknedēļas raidījumu "Kas notiek Latvijā?", intervijā Latvijas Radio raidījumam "Krustpunktā" atzina LTV valdes loceklis Ivars Priede.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš skaidroja, ka pārrunas ar žurnālistu ir bijušas garas, taču patlaban sarunu process ir finiša taisnē. Tāpat tiek meklētas atbilstošas studijas iespējas, jo ir jāiegulda atbilstoši finanšu resursi tās izveidē, lai gan pastāv cerība, ka no oktobra jaunais raidījums varēs startēt.

Atsevišķas satura vienības būs redzamas arī sabiedrisko mediju "lsm.lv" platformā.

Jau ziņots, ka pērn līdz ar jaunā gada sākumu "Delfi" pārtrauca sadarbību ar Domburu, apturot viņa veidotā raidījuma "Delfi TV ar Jāni Domburu" producēšanu.

"Delfi TV ar Jāni Domburu" tika sākts 2017.gada rudenī. Tajā bija skatāmas Dombura vadītās intervijas, diskusijas, dueļi. Tāpat šīs sadarbības laikā tika izveidots rakstu cikls "Maisi vaļā", atspoguļojot tā dēvētajos čekas maisos jeb LPSR Valsts drošības komitejas (VDK) dokumentos atrodamo informāciju.

Vasaras sākumā interneta portāls "Delfi" no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) šim gadam bija saņēmis finansējumu, lai varētu atjaunot raidījuma "Delfi TV ar Jāni Domburu" veidošanu.

Publiskās debašu raidījums "Kas notiek Latvijā?" LTV 1.kanālā bija skatāmas no 2001. līdz 2011.gadam trešdienās. Raidījuma autors un vadītājs bija Domburs.