foto: Gints Ivuskans
Imantam un Laumai Lancmaņiem pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums
Mmākslas vēsturniekam Imantam Lancmanim un pētniecei, Rundāles pils muzeja izstāžu kuratorei Laumai Lancmanei pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums.
Sabiedrība
2021. gada 30. jūlijs, 14:18

Imantam un Laumai Lancmaņiem pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums

Jauns.lv

29. jūlijā, par nenovērtējamiem un izšķirošiem nopelniem Rundāles pils ansambļa atjaunošanā un pašaizliedzīgu kalpošanu mākslai gleznotājam, mākslas vēsturniekam Imantam Lancmanim un pētniecei, Rundāles pils muzeja izstāžu kuratorei Laumai Lancmanei pasniegts Borisa un Ināras Teterevu fonda augstākais apbalvojums - Goda zīme.

Goda zīme piešķirta īpašā dienā, kad tika atvērts trešais, noslēdzošais sējums monogrāfiju sērijā par Rundāles pili - “Rundāles pils III. Restaurācija”, kas tapusi ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu. Tās autors Imants Lancmanis un līdzautore Lauma Lancmane izdevumā iepazīstina ar Rundāles pils atjaunošanu laikā no 18. gadsimta līdz mūsdienām.

Imantam un Laumai Lancmaņiem pasniegts Teterevu fonda augstākais apbalvojums

29. jūlijā, par nenovērtējamiem un izšķirošiem nopelniem Rundāles pils ansambļa atjaunošanā un pašaizliedzīgu kalpošanu mākslai gleznotājam, mākslas vēsturniekam Imantam Lancmanim ...

gallery icon
6


Īpaša uzmanība monogrāfijā veltīta restaurācijas ciklam, kas ilga no 1972. līdz 2014. gadam, un bija iespējama tostarp ar nozīmīgu Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu.Sadarbības gados fonds atbalstījis gan vērienīgus restaurācijas darbus, gan konferenču un zinātnisko pasākumu organizēšanu, gan monogrāfiju sērijas par Rundāles pili tapšanu.

“Mūsu sadarbības stāsts sākās 1990-to gadu vidū un turpinās joprojām. Šo gadu laikā Rundāles pils tika atjaunota ar īpašu attieksmi, rūpīgi saglabājot atbilstoša laikmeta garu un atmosfēru. Ne mirkli nešaubos, ka bez Imanta Lancmaņa un viņa komandas mums visiem nebūtu šīs Pils. Esmu pārliecināta, ka bez Laumas Lancmanes nebūtu krāšņā pils dārza.

Krāšņu rožu pārpilnais Rundāles pils franču dārzs

Rundāles pils franču dārzā strauji sācies rožu ziedēšanas laiks. Ziedu pārpilnībā apskatāmas vēsturiskās rozes, Latvijas selekcionāru rozes un mūsdienu rozes. ...

gallery icon
18


Imants Lancmanis un Lauma Lancmane ir personības, kas apveltītas ar talantu zvaigznāju. Un viens no tiem ir rūpīgu saimnieku talants, kam piemīt prasme izsvērt iespējas, pārdomāt katru sīkumu un rezultātā atrast labāko veidu, kā spert nākamo soli, lai saglabātu šo izcilo Latvijas kultūras pieminekli – Rundāles pili - ar visām ēkām un brīnišķīgo apkārtni,” pauž mecenāte Ināra Tetereva.

Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme Imantam Lancmanim piešķirta par pašaizliedzīgu kalpošanu mūžīgajai mākslai: par nenovērtējamiem un izšķirošiem nopelniem Rundāles pils ansambļa atjaunošanā, muzeja darbības veicināšanā un izstāžu veidošanā, par izcilu Eiropas līmeņa zinātnisko darbu mākslas vēsturē, par Latvijas kultūras mantojumam veltītām monogrāfijām un dziļi erudīto un nesavtīgo ekspertīzi kultūras vērtību glābšanā un saglabāšanā. Par patiesu un dziļu māksliniecisko talantu.

Rundāles pils 279.dzimšanas diena

gallery icon
43


Borisa un Ināras Teterevu fonda Goda zīme Laumai Lancmanei piešķirta par pašaizliedzīgu darbu Rundāles pils ansambļa atjaunošanā, par izcilu ieguldījumu rožu dārza atdzīvināšanā un saglabāšanā, par vēsturisko rožu šķirņu popularizēšanu, par Eiropas līmeņa izstāžu īstenošanu, par talantīgu scenogrāfes darbu muzeja lieluzvedumos un par ciešu sadarbību ar  Imantu Lancmani viņa zinātniskajā darbā.

Goda zīme pēc mecenātu Borisa un Ināras Teterevu ierosmes iedibināta, lai godinātu organizācijas vai personības par īpašiem nopelniem labdarības un brīvprātīgā darba veicināšanā vai par ilgstošu un pašaizliedzīgu darbību kādā jomā vai atsevišķa projekta sabiedrības labā realizāciju ar izciliem panākumiem. Līdz šim apbalvojumu saņēma  iepriekš ilggadējs M.Čehova Rīgas Krievu teātra direktors Eduards Cehovals, profesors Artis Sīmanis, ilggadējs Talsu Pensionāru biedrības vadītājs Antons Kivlenieks (12.06.1928. – 06.04.2019), profesors Jānis Gardovskis, profesors Aleksejs Naumovs un Fonda “Ziedot.lv” vadītāja  Rūta Dimanta. Plašāk par Goda zīmi lasiet šeit.

Rundāles pils un tās dārzs 2014. gada vasarā

gallery icon
91