foto: AP/Scanpix
Rīgas skolām līdz septembra vidum jāsasniedz 80% vakcinēto darbinieku proporcija, lai varētu saņemt iezīmēto papildu naudu
Tava izglītība
2021. gada 28. jūlijs, 13:38

Rīgas skolām līdz septembra vidum jāsasniedz 80% vakcinēto darbinieku proporcija, lai varētu saņemt iezīmēto papildu naudu

Jauns.lv / LETA

Rīgas skolām līdz 15.septembrim jāsasniedz 80% vakcinēto darbinieku pret Covid-19 apjoms, lai varētu saņemt iezīmēto papildu atbalsta naudas summu.

Atbildot uz jautājumiem, vai jau ir zināms, uz kurām skolām attieksies papildu naudas saņemšanas iespējas, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārstāve Indra Vilde skaidroja, ka, tā kā Rīgas izglītības iestādēm iespēja pieteikties uz attiecīgo finansējumu tika sniegta jūlija otrajā pusē, pašlaik vēl nav saņemti iesniegumi no izglītības iestādēm.

Pašlaik izglītības iestādes apzina iekšējo situāciju, norādīja Vilde. Lai saņemtu atbalstu pašvaldības izglītības iestādē, 80% darbinieku jābūt Covid-19 vakcinācijas sertifikātam vai derīgam sertifikātam par Covid-19 izslimošanas faktu. Skolām jāsasniedz 80% vakcinācijas apjoms līdz 15.septembrim, norāda Rīgas domē.

"Ja iestāde sasniegs šos rādītājus, tad saskaņā ar noteikumiem iestādes, kurās ir 200 un vairāk darbinieku, saņems 10 000 eiro; ja darbinieku skaits ir robežās no 100 līdz 200, tad finansējums būs 7000 eiro, bet, ja darbinieku skaits iestādē ir līdz 100, tad iestāde saņems 5 000 eiro," skaidro Vilde.

Vairākās izglītības iestādēs šie rādītāji ir jau sasniegti vai pat pārsniegti, be,t kamēr iestādes nav iesniegušas oficiālus datus un pieteikumu finansējumam, Izglītības departaments vēl nenosauks šīs iestādes.

Paredzēts, ka finansējuma pieprasījumus izvērtēs Rīgas domes atbildīgā komisija. Pēc tam Izglītības departaments arī informēs, kurām skolām izdevies šos rādītājus sasniegt.

Kā ziņots, Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja iepriekš nolēma piešķirt 1 725 000 eiro no Rezerves fonda izglītības iestāžu darbinieku motivēšanai vakcinēties pret Covid-19.

Finansiālais atbalsts tiks sniegts Rīgas pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm, kurās vakcinēto un Covid-19 izslimojušo personu skaits būs ne mazāks kā 80% no visiem iestādes darbiniekiem.

Minēto finansējumu skolas varēs izmantot pēc saviem ieskatiem - gan tehniskā nodrošinājuma atjaunošanai, gan remontdarbiem, turklāt šos līdzekļus varēs izmaksāt arī skolu darbiniekiem prēmijās.