foto: LETA
Pieaug iedzīvotāju interese par vakcināciju tirdzniecības centros
Sabiedrība
2021. gada 20. jūlijs, 14:28

Pieaug iedzīvotāju interese par vakcināciju tirdzniecības centros

Jauns.lv / LETA

Pēdējā laikā ir pieaugusi iedzīvotāju interese par vakcināciju pret Covid-19 tirdzniecības centros ierīkotajos punktos, informēja Nacionālā veselības dienesta (NVD) Vakcinācijas projekta nodaļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Laikā no 18.jūnija, kad sāka darboties pirmie vakcinācijas punkti tirdzniecības centros visā Latvijā, līdz 19.jūlijam ir veiktas 20 946 potes, iekļaujot gan pirmo, gan otro devu. Pagājušajā nedēļā tirdzniecības centros veiktas 6538 vakcinācijas.

Pirmdien, 19.jūlijā, tika sasniegts līdz šim lielākais veikto pošu skaits tirdzniecības centros vienā dienā - 1346, kas bija 33% no visām pirmdien veiktajām potēm. Vakcinācijas nodaļā norāda, ka šī statistika vēl var mainīties, jo vakcinācijas faktu ievade turpinās.

Šobrīd vakcinācijas punkti ir atvērti 13 tirdzniecības centros, piemēram, "Galerija Rīga", "Galerija Centrs", "Akropole", "Alfa", "Domina", "Riga Plaza" un "Origo" Rīgā. Vakcinācijas punkti tirdzniecības centros atvērti arī Daugavpilī, Liepājā, Madonā, Valdlaučos, Cēsīs un Jūrmalā. Tuvākajā laikā plānots atvērt jaunus vakcinācijas punktus Rīgā, Daugavpilī, Liepājā un citās pilsētās.

"Vakcinācijas pakalpojuma saņemšana lielveikalos ir viena no jaunās pieejas sastāvdaļām - vakcinācija pēc iespējas tuvāk cilvēku ikdienas gaitām. Redzam, kā mainās iedzīvotāju ieradumi, un iespēja saņemt pakalpojumu ātri un ērti tiek augstu novērtēta. Mūsu iecere ir palielināt šo punktu skaitu līdz 25, sasniedzot aizvien plašāku pašvaldību loku," sacījusi Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča.

Vakcinācija lielveikalos notiek gan ar iepriekšējo pierakstu, zvanot uz 8989, gan brīvajā rindā. Uz vakcināciju līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments, potēšanas pase (ja tāda ir) un uz vakcināciju vēlams ierasties tādā apģērbā, kas ļauj viegli atbrīvot plecu. Savukārt pusaudžiem no 12 līdz 13 gadiem vakcinācijas laikā nepieciešama mātes vai tēva (vai cita likumiskā pārstāvja) klātbūtne, kā arī šādi dokumenti: likumiskajam pārstāvim - pase vai personas apliecība, kā arī apliecinošs dokuments par bērnu (ieraksts par bērnu pasē vai dzimšanas apliecība, vai nepieciešamības gadījumā notariāli apstiprināta pilnvara).

Ik pirmdienu NVD Vakcinācijas projekta nodaļa atjauno un ievieto informāciju par liela mēroga vakcinācijas centru un vakcinācijas punktu lielveikalos darbības dienām un vakcīnu izvēli tajos.