112
2021. gada 14. jūlijs, 22:18

"Tās nebija kritiena traumas" - Dāviņu ciemā atrod mirušu jaunu sievieti

Jauns.lv

Naktī no svētdienas uz pirmdienu Jūlija kopā ar savu meitu atradās mājās vienā no Dāviņu ciema daudzstāvu ēkas dzīvokļiem. Deviņus gadus vecais bērns naktī dzirdēja, ka kāds klauvē pie durvīm, bet mamma vīrieti nav laidusi iekšā, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Pēc neilga laika kaimiņi redzēja Jūlijas mirstīgās atliekas noguldītas uz trotuāra. Teju vienlaikus, kad Jūlija zaudēja dzīvību, pārsimts metrus tālāk dega viņas ģimenes malkas šķūnis, kas atrodas saimes viensētā.

Sievietes māte Marina nav spējīga notikumus atstāstīt, jo meitas zaudējums ir pārāk smags, bet viņas vīrs - Jūlijas patēvs Igors cenšas aprakstīt visu, kas tovakar notika:

"Meita zvanīja, teica – jums tur kaut kas deg. Es paskatījos pa logu, jā, deg. Viņa skrēja no kāpņutelpas un nokrita. Pēc tam man zvana kaimiņiene, ka jums vajag iet tur... Aizgājām. Pie mums pienāca ārsts un teica – esiet stipri. Tālumā redzējām meitu apklātu." 

Krustmāte Natālija saka, ka kāds, visticamāk, aizdedzinot ģimenes šķūni, izvilināja sievieti no dzīvokļa, jo citādi viņa ārā nenāktu. Radiniece norāda, ka gūtās traumas neatgādināja kritiena sekas:

"Ārsti pateica, ka tas nevar būt no parasta kritiena. Tāpēc, ka bija ar nazi grieztas traumas. Vai ar kaut ko citu, bet sagriezta seja un rokas." Jūlijas vectēvs Anatolijs uzskata, ka notikusi slepkavība:

"Lai viņi meklē to urodu (kropli – no krievu valodas). Tā ir kriminālpolicijas lieta. Lai viņi meklē, lai viņi strādā." Valsts policija pagaidām ne apstiprina, ne noliedz izskanējušās notikuma versijas.

Amatpersonas plašus komentārus nesniedz, bet apstiprina, ka izmeklēšana ir rūpīga. Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.