Liepājas pludmales bārā manīts ķengurs: par palīdzību noķert sola 100 eiro atlīdzību
Foto no "Facebook" lapas "Atomi brīvdienu māja".
Sabiedrība
2021. gada 13. jūlijs, 15:30

Liepājas pludmales bārā manīts ķengurs: par palīdzību noķert sola 100 eiro atlīdzību

Jauns.lv

Liepājā jau divas nedēļas klaiņo no mini zoodārza "Atomi" izbēgušais valabija ķengurēns Sidnejs. Saimnieki aicina ķengurēnu nebaidīt un neaizskart, bet paturēt redzes lokā un ziņot zoo "Atomi" vai Liepājas pašvaldības policijai.

Par veiksmīgu palīdzību atgriezt Sidneju mājās, tiek solīta 100 eiro atlīdzība. 

Ķengurs manīts klaiņojam pa Liepājas Jūrmalas parku un pie pludmales bāra "Red Sun Buffet". Jaunākā informācija vēsta, ka pēdējoreiz Sidnejs manīts vakar, 12. jūlijā, ap plkst. 10:00 Liepājā Jūrmalas ielā pie veloceliņa. 

Kā norāda zoo "Atomi" pārstāve Elīna Rūja norādījusi LTV ziņu dienestam, zoodārza darbinieki guvuši lielu mācību. "Saprotam, ka vajag nopietnākus aiztaisāmos, jo pieredze nebija šajā vispār nekāda."

"Sidnejs ir ātrs. Mēs saņemam ziņu, paziņo policijai, kamēr policija vai kāds brīvprātīgais paziņo mums, Sidnejs jau var būt jebkur - pilsētā, parkā, jūrmalā, vienala kur. Dienas laikā viņš ir neaktīvs, viņš vairāk guļ. Vairāk aktīvs paliek uz nakti, tāpēc esam gatavi tieši naktīs saņemt zvanu, lai varam braukt meklēt un skatīties, kur viņš ir."

Sidnejs izmucis 02. jūlijā, neilgi pirms zoo slēgšanas, un viņa meklēšanā piedalījušies vairāk nekā 50 brīvprātīgo. 

Kā norāda veterinārārsts Dzintars Tīds, šī brīžā siltie laikapstākļi ķenguram nekaitēs, un viņš var ēst gan zāli, gan zaru lapas. 

"Sliktā ziņa ir tāda, ka ķengurs, visticamāk, nerēķinās ar to, ka mums ir suņi, mašīnas, cilvēki un trokšņi," stāsta veterinārārsts. 

Mini zoodārzs "Atomi" atrodas aptuveni piecus kilometrus aiz Liepājas robežas uz Nīcas pusi. Ārpus nožogojums izgājusi arī Sidneja mamma Austrālija, taču viņa zoodārza teritoriju nepameta. Sidnejs, teju pakļūstot zem automašīnas, pa šoseju devies Liepājas virzienā. 

Ja ķengurs tiek manīts, iedzīvotāji aicināti ziņot zoodārzam "Atomi" pa tālruņa numuru 25560040 vai Liepājas pašvaldības policijai. Tomēr nekādā gadījumā nedrīkst censties ķengurēnu pašu spēkiem aizturēt.