foto: LETA
Protestējot pret darba organizāciju, "Saskaņa" pamet Rīgas domes ārkārtas sēdi
Anna Vladova
Politika
2021. gada 7. jūlijs, 16:37

Protestējot pret darba organizāciju, "Saskaņa" pamet Rīgas domes ārkārtas sēdi

Jauns.lv / LETA

Šodien, protestējot pret darba organizāciju, Rīgas domes "Saskaņas" frakcija pameta domes ārkārtas sēdi.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā skaidroja frakcijas vadītāja vietniece Anna Vladova, frakcijai nav pieņemams tas, kā tiek sasauktas ārkārtas sēdes. "Saskaņas" ieskatā, tās būtu jāsasauc gadījumos, kad ir noticis kaut kas ārkārtējs, nevis tad, kad neveiksmīgas darba organizācijas dēļ pirms kārtējās domes sēdes attiecīgos jautājumus nav pagūts izskatīt komiteju sēdēs.

Vladova uzsvēra, ka pašlaik domes darba plānošana ir zem katras kritikas, deputāti nespēj izsekot kurās komisijās, kurās darba grupās tiem jāpiedalās, sēdes notiek vienlaicīgi. Nav iespējams savlaicīgi un kvalitatīvi iepazīties ar iekļautajiem jautājumiem un it īpaši kas skar budžetu.

Ievēl Rīgas domes priekšsēdētāju

gallery icon
31

Politiķe uzskata, ka šādi sasauktā ārkārtas sēdē nedrīkst izlemt pašvaldības budžeta jautājumus.

Šī jau esot otrā šāda ārkārtas domes sēde, kas tiekot sasaukta kārtējās domes sēdes pārtraukumā.

Prakse, kad domes sēde vai komitejām regulāri sēdes darba kartības tiek papildinātas pēc to izsludināšana jau ir šis koalīcijas norma, kas nav pieļaujama, lai strādātu produktīvi un pilsētas iedzīvotāju interesēs. 

"Šis koalīcijas norma ir slikta plānošana un nesakarīgu lēmumu pieņemšana, kas nav pilsētas interesēs, ko apliecina vairāki projekti, kas tiek realizēti steigā, piemēram, stabiņu invāzija," uzsvēra Vladova.

Jaunievēlētās Rīgas domes deputāti gatavojas pirmajai sēdei

gallery icon
14

Turklāt, esot pilnīgi skaidrs, ka šāda domes sēžu sasaukšana vienā dienā nozīmējot tikai to, ka koalīcijas politiķi grib izkārtot sev atvaļinājumus, teica Vladova.

Šodien notiek Rīgas domes kārtējā sēde, bet ir sasaukta arī ārkārtas sēde, lai izlemtu vairākus ar investīciju projektiem saistītus jautājumus, ievēlētu komitejās jauno Rīgas domes deputāti Žaneti Eglīti, ieceltu izpilddirektora vietnieka amatā Ritu Loginu u.c.