foto: Jēkabpils Kultūras pārvalde
Jēkabpils Valsts ģimnāzija aizkavējušos remontdarbu dēļ 1. septembrī nevarēs uzņemt skolēnus
Jēkabpils Valsts ģimnāzija
Novadu ziņas
2021. gada 6. jūlijs, 18:31

Jēkabpils Valsts ģimnāzija aizkavējušos remontdarbu dēļ 1. septembrī nevarēs uzņemt skolēnus

Jauns.lv / LETA

Aizkavējoties remontdarbiem Jēkabpils Valsts ģimnāzijā, pašvaldības vadība sola meklēt iespējas nodrošināt mācības citās telpās.

Otrdien Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Raivis Ragainis (LZS), viņa vietnieks izglītības un kultūras jautājumos Alfons Žuks ("Apvienība "Iedzīvotāji"") un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas vadība tikās darba sanāksmē un pārrunāja mācību procesa sākšanu no 1.septembra, informē domē. Domes vadībai un ģimnāzijas pārstāvjiem pārrunājot remontdarbu norises gaitu, secināts, ka pašlaik ir liela nobīde nospraustajiem projekta izpildes termiņiem, kas attiecīgi rada bažas par mācību procesa sākšanu Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās no 1.septembra.

"Šodienas darba sarunas laikā faktiski secināju, ka Jēkabpils Valsts ģimnāzijas telpās nevarēs sāk mācību procesu no 1.septembra. Meklēšu risinājumu, kur un kā varētu pilnvērtīgi nodrošināt mācību procesu skolēniem," apgalvoja Žuks.

Darba sanāksmē pārrunāti un piedāvāti dažādi risinājumi, kuri tiks prezentēti un apspriesti jau tuvākajā domes sēdē kopā ar novada domes deputātiem.

Pārbūves darbi norit projekta "Jēkabpils vispārējās izglītības iestāžu mācību vides un infrastruktūras uzlabošana" īstenošanas gaitā. Projekta mērķis ir divu Jēkabpils vispārizglītojošo skolu - Jēkabpils 2.vidusskolas un Jēkabpils Valsts ģimnāzijas - mācību vides infrastruktūras uzlabošana, nodrošinot izglītojamo vajadzībām atbilstošas vispārējās izglītības pakalpojuma pieejamību un sekmēt kompetenču pieejā balstītu vispārējās izglītības satura pakāpenisku ieviešanu.

Darbi Jēkabpils 2.vidusskolā jau ir noslēgušies.

Jēkabpils Valsts ģimnāzijā plānota ergonomiskas mācību vides izveide mūsdienīga mācību procesa nodrošināšanai, informācijas un komunikācijas risinājumu ieviešana un pieejamības nodrošināšana. Tāpat plānota sporta infrastruktūras pārbūve un reģionālā metodiskā centra attīstība.

Projekta kopējās izmaksas ir 24 526 991 eiro, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējums 5 997 564 eiro apmērā.