Aizvadīti pirmie Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti

Nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notika 29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas no sava ierastā norises laika pavasarī tika ...

gallery icon
18
Kultūra
2021. gada 5. jūlijs, 08:53

Atkalsatikšanās priekā aizvadīti pirmie Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla koncerti

Jauns.lv

Nedēļas nogalē Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" notika 29. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kas no sava ierastā norises laika pavasarī tika pārcelts uz vasaru. Beidzot klātienē publika varēja baudīt tikšanos ar izciliem mūziķiem gan kamermūzikā, gan arī simfoniskajā mūzikā, portālu Jauns.lv informēja Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

Vēvere norādīja, ka festivāla otrā daļa sekos vasaras izskaņā

Ceturtdien latviešu vokālās kamermūzikas vakarā ar klausītājiem tikās Lielās mūzikas balvas 2020 laureāte pianiste Agnese Egliņa un dziedātāji Ilze Grēvele-Skaraine un Rinalds Kandalincevs, lai priecētu publiku ar Latvijas vasaras smaržām pielietu mūziku.

Piektdienas vakarā ar savu solo koncertu uzstājās starptautiski atzītais pianists Georgijs Osokins. Publika baudīja Friderika Šopēna klaviermūziku – sapņainu, brāzmainu un vīrišķīgi ieturētu.

foto: Jānis Vecbrālis
Beidzot klātienē publika varēja baudīt tikšanos ar izciliem mūziķiem gan kamermūzikā, gan arī simfoniskajā mūzikā.

Sestdien beidzot klātienē ar saviem klausītājiem tikās arī Liepājas Simfoniskais orķestris, šoreiz diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā. Izcilā pianista Reiņa Zariņā interpretācijā izskanēja simfoniska vēriena piesātinātais Johannesa Brāmsa Otrais klavierkoncerts. Savukārt koncerta otrajā daļā spožais lietuviešu soprāns Vida Miknevičute nodemonstrēja savu brīnišķīgo balsi pasaulslavenās Verdi, Pučīni un Vāgnera operu ārijās.

29. Liepājas Starptautiskā zvaigžņu festivāla otra daļa izskanēs augusta beigās. 26. augustā varēs baudīt Gruzijas meistara Gijas Kančeli mūziku, kas spēcīgi iedvesmojis ne vien XYLEM TRIO mūziķus, bet arī uzlēcošo Gruzijas džeza zvaigzni LIZU KERESELIDZI. Bet 27. augustā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču uz "Lielā dzintara" skatuves kāps pasaulē pieprasītais tenors ALEKSANDRS ANTOŅENKO, lai atskaņotu monumentālu populāras opermūzikas programmu.