foto: Publicitātes
Kas notika festivāla “Rīgas Ritmi” otrajā dienā
Kultūra
2021. gada 2. jūlijs, 10:20

Kas notika festivāla “Rīgas Ritmi” otrajā dienā

Jauns.lv

Ar pianista Toma Mikāla trio koncertu kultūrtelpā “M/Darbnīca” un pianista Viktora Ritova vadītās mūziķu apvienības “Riga Jazz Allstars” uzstāšanos mūzikas namā “Daile” 1. jūlijā turpinājās 21. Starptautiskais improvizācijas, džeza un globālās mūzikas festivāls “Rīgas Ritmi”.

Festivāla “Rīgas Ritmi” 2021 otrā diena

Ar pianista Toma Mikāla trio koncertu kultūrtelpā “M/Darbnīca” un pianista Viktora Ritova vadītās mūziķu apvienības “Riga Jazz Allstars” uzstāšanos mūzikas ...

gallery icon
35

Toms Mikāls kopā ar kontrabasistu Reini Ozoliņu un bundzinieku Kasparu Kurdeko kultūrtelpas “M/Darbnīca” koncertzālē piedāvāja aizrautīgu ceļojumu pārsvarā Mikāla oriģināldarbos. Uz festivālu atbraukušais lielākā britu džeza žurnāla “Jazzwise” žurnālists Martins Longlijs ar aizrautību sekoja līdzi muzikāli cieši saaugušā trio līkločiem, atzīmējot arī pārsteidzoši lielisko koncertvietas akustiku, kas ļauj izbaudīt vissīkākās skaņas nianses, kā arī ļoti uzmanīgi trio skanējumu tverošo publiku.

Ne mazāk labi skanošu muzikālo vilni mūzikas namā “Daile” piedāvāja arī krietni lielāks mūziķu sastāvs, Viktora Ritova vadībā saspēlējoties gan ģitāristam Kasparam Vizulim, kontrabasistam Andrim Gruntem un bundziniekam Artim Orubam, gan Latvijas Radio bigbenda un grupas “Very Cool People” pūšaminstrumentu meistariem Kristapam Lubovam, Oskaram Ozoliņam un Laurai Rozenbergai.

Īpaša odziņa uz mūzikas namā “Daile” sanākušajiem baudāmās muzikālās kūkas bija jaunā vokāliste Paula Saija, kas brīvi rotaļājās kā ar Maestro Raimonda Paula jaunāko džeza kompozīciju aranžējumiem ar pievienotām vokālajām partijām, tā ar dažādās valodās izpildītiem džeza standartiem.

Noslēdzās festivāla otrās dienas programma nu jau ierasti kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē, piedāvājot arīdzan labskanīgu silta vasaras vakara jam session.

Festivāls “Rīgas Ritmi” 2. jūlijā turpināsies ar prestižās “Grammy” balvas nominantu – globālās mūzikas supergrupas “Bokanté” – uzstāšanos VEF Kultūras pilī plkst. 19.00, ikvienam piedāvājot iespēju šo koncertu skatīties arī tiešraidē, kvarteta Vyšniauskas/Čudars/Poišs/Arutyunyan, džeza dzejas apvienības “klausies” un pianista Kristapa Vanadziņa trio uzstāšanos “Jersika Records Stage” mākslas centrā “Noass” uz AB dambja, kur durvis tiks vērtas jau plkst. 18.00, lietuviešu modernā džeza vecmeistaru “Shinkarenko Jazz 4N” koncertu kopā ar kolorīto dziedātāju Nedu mūzikas namā “Daile” plkst. 20.00, kā arī Rīgas Doma kora skolas absolventu apvienības jeb jaunā pianista Gata Breijera seksteta uzstāšanos kultūrtelpā “M/Darbnīca” plkst. 19.00 un Latvijā dzīvojošā somu pianista Tuomo Uusitalo trio koncertu turpat plkst. 20.00 Vakara noslēgumā notiks arī jam session kultūrtelpas “M/Darbnīca” terasē.