foto: Paula Čurkste/LETA
Kariņš neatbalsta naudas maksāšanu par vakcinēšanos pret Covid-19
Kariņš norādīja, ka tiek meklēti un arī atrasti citi varianti, kā pārliecināt to sabiedrības daļu, kura šaubās.
Sabiedrība
2021. gada 30. jūnijs, 09:26

Kariņš neatbalsta naudas maksāšanu par vakcinēšanos pret Covid-19

Jauns.lv / LETA

Lai gan publiskajā telpā tika apspriests variants, ka viens no pārliecināšanas instrumentiem par vakcinēšanos pret Covid-19 būtu naudas balvas piešķiršana, taču Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šādu variantu neatbalstītu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" Kariņš apšaubīja iespēju, ka par vakcinēšanos valsts varētu iedzīvotājiem piešķirt naudu, taču uzsvēra, ka tiek meklēti un arī atrasti citi varianti, kā pārliecināt to sabiedrības daļu, kura šaubās.

"Mēs turpināsim apsvērt visādas priekšrocības, kas varētu tikt dotas jau vakcinētiem cilvēkiem, un pieļauju, ka tas būs viens no iemesliem, kāpēc šaubīgo sabiedrības daļu pārliecināt par vakcinēšanās nepieciešamību. Manuprāt, šis ir vispiemērotākais laiks, lai bez stresa un gaidīšanas aizietu sapotēties pret Covid-19, jo ir radīti tik daudz apstākļu, kas šo procesu padara ātru un vienkāršu," sacīja premjers.

Tomēr viņš atgādināja, ka turpinās diskusijas par to, kuru profesiju pārstāvjiem, lai turpinātu darbu, varētu būt vajadzīga obligāta vakcinēšanās. Uz jautājumu, kuras tās varētu būt, Kariņš konkrētu atbildi nesniedza, jo par tām vēl diskutē, bet viņš pieļāva, ka noteikti diskusija ir par mediķiem, sociālās aprūpes iestāžu darbiniekiem, policistiem, iespējams, pat pedagogiem.

"Tie noteikti būs cilvēki, kuriem ikdienas darbā ir ciešs kontakts, arī iekštelpās, ar sev nepazīstamiem cilvēkiem," rezumēja Kariņš.

Premjers mudināja iedzīvotājus, kas vēl nav saņēmuši poti pret Covid-19, doties saņemt vakcīnu. Viņš norādīja, ka tas ir vienkāršs solis, kā pasargāt sevi, savus tuviniekus, un nodrošinās to, ka bērni rudenī varēs doties uz skolu. "To vajag tagad darīt, lai mūsu bērni un mazbērni varētu iet skolās. Tāpat es nevaru iedomāties, kā mācību process varētu valstī sākties, ja nav vakcinēts pedagogs," sacīja Kariņš.

Jau ziņots, ka valdība nākamnedēļ plāno vērtēt speciālistu priekšlikumus vakcinēšanās pret Covid-19 veicināšanai, jo eksperti vēl turpina darbu pie priekšlikumiem, vakar pēc valdības sēdes sacīja Kariņš.

Plānots, ka priekšlikumi būs gatavi uz nākamo otrdienu, 6.jūliju, un "tad valdība līdz galam izspriedīs".

"Mūsu eksperti šobrīd strādā," apgalvoja premjers un piebilda, ka valdībai izaicinājums būs vakcinācijas aptveres palielināšana skolu pedagogu vidū.

Kariņš atgādināja, ka vakcinācijas tempi pēdējā laikā, īpaši pagājušā nedēļā, ir samazinājušies līdz kritiski zemai robežai, lai gan jāņem vērā arī aizvadītie svētki. "Jebkurā gadījumā - mums valstī ir jāmaina šīs tendences un jāpanāk, ka vasaras laikā interese pieaugtu un cilvēki brīvprātīgi vakcinētos," uzsvēra premjers.

Kariņam īpašu satraukumu rada tas, ka senioriem virs 60 gadiem kopējā vakcinācijas aptvere ir vien ap 40%, kas ir vēl krietni zem nepieciešamā, lai varētu pasargāt no iespējami gaidāmā vīrusa izplatīšanās viļņa.

Premjers atgādināja, ka vīrusa "delta" paveids ir lipīgāks un to labi demonstrē tā izplatība Indijā, Krievijā, Lielbritānijā un Portugālē.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās