Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Sabiedrība

Kaktiņš par nodokļu reformu: 240 000 cilvēku dabūs pa ģīmi

TV24

“Pēdējos 10 un vairāk gadus es redzu patstāvīgu degradācijas un deģenrācijas procesu, kurā šobrīd mēs esam sasnieguši nesaprotami zemu punktu. Brīžiem var vaļā muti skatīties, ko viņi dara,” runājot par Latvijas politķu briedumu, savu redzējumu RīgaTV 24 raidījuma “Kartības rullis” atklāj sociologs, pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš.

Kaktiņš par nodokļu reformu: 240 000 cilvēku dabūs...

“Piemēram, 1. jūlijā stāsies spēkā izmaiņas nodokļu sistēmā, kas skar ceturtdaļmiljonu iedzīvotāju. Atsaucoties uz Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera datiem, 240 000 cilkvēki dabūs pa ģīmi. Varbūt kādiem 100 000 ir vienalga, bet tāpat paliek aptuveni 150 000 un tas ir īsi pirms Saeimas vēlēšanām. Mums iepriekšējā vēlēšanu ciklā ZZS izpildījās ar nodokļiem. Viņi domāja, ka viņiem medāļus dos – viņi palika opozīcijā. Mēs redzam, ka pat nemācās no kļūdām, kuras burtiski ir taisītas pirms pāris gadiem, nesaprotot kopsakarības. Kā mēs te varam runāt par briedumu vai viedumu?” sašutumu pauž sociologs.

Tāpat Kaktiņš neuzskata, ka Latvijas politiķi, kurus ierasts saukt par tautas kalpiem, ir šī vārda cienīgi: “Viņi pilnīgi droši nav tautas kalpi, viņi dara paši, kas iešaujas prātā un, man šķiet, mēs to redzam teju katru mēnesi.”