Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Zeltiņu pagastā notiks Jokdaru festivāls
Jokdaris, Karaliskā Improvizācijas teātra aktieris Jānis Skutelis (attēlā) pēc nedēļas Zeltiņu pagastā vadīs Jokdaru festivālu, kas veidots kā cieņas apliecinājums latviešu aktierim Edgaram Liepiņam (1929 – 1995).
Novadu ziņas

Zeltiņu pagastā notiks Jokdaru festivāls

Jauns.lv

Leģendārā latviešu joku Karaļa Edgara Liepiņa dzimtajā pagastā, Alūksnes novada Zeltiņos nākamnedēļ – 7. un 8. augustā – notiks jau otrais Jokdaru festivāls. Tā rīkotāji teic, ka festivāls ir cieņas un mīlestības apliecinājums izcilajam novadniekam.

Zeltiņu pagastā notiks Jokdaru festivāls...

Ja pērn pirmajā Jokdaru festivālā piedalījās Vidzemes un Latgales jokdari amatieri, tad šogad tajā piedalīsies Kurzemes un Zemgales jokdari „no tautas”, kā arī profesionāli mākslinieki, kas darbojas humora žanrā.

Festivāla atklāšana notiks piektdien, 7. augustā, pulksten 20.00 Zeltiņu tautas namā, kad varēs noskatīties divas šim notikumam veidotas video filmas. Vienā no tām redzēsim un dzirdēsim to, ko zina tikai Zeltiņu ļaudis par Edgaru Liepiņu.

Otra filma ir koncerta ieraksts, kas uzfilmēts 1993. gadā Alūksnē, kad Edgars Liepiņš kopā ar Zeltiņu un Alūksnes mūziķiem sniedza koncertu, piesakot sevi kā grupu „Hugo”. Divus gadus pēc šīs uzstāšanās - 1995. gada 9. septembrī mākslinieks no mums aizgāja Mūžībā.

Centrālais festivāla notikums būs sestdien, 8. augustā, pulksten 19.00, kad Zeltiņu brīvdabas estrādē pulcēsies jokdarus no Talsu, Ventspils, Jaunjelgavas un Krimuldas novadiem. Festivālu Jānis Skutelis, kas uz Zeltiņiem ieradīsies kopā ar savu Karalisko Improvizācijas teātri un muzikālo grupu „Dziļi violets” (Rīga).

Kasjauns.lv/Foto: Edijs Pālens/LETA