foto: ekrānuzņēmums no "Degpunktā" raidījuma
Krimināllietā par Tukumā sadegušo vīrieti vēl gaida ekspertīžu rezultātus
Sabiedrība
2021. gada 16. jūnijs, 15:55

Krimināllietā par Tukumā sadegušo vīrieti vēl gaida ekspertīžu rezultātus

Jauns.lv / LETA

Policija krimināllietā par Tukumā aprīļa beigās sadegušo vīrieti vēl gaida ekspertīžu rezultātus, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņa skaidroja, ka lietā joprojām turpinās pirmstiesas izmeklēšana. Tāpat tiek gaidīti ekspertīžu rezultāti.

Kalniņa uzsvēra, ka izmeklēšana notiek ciešā prokurora uzraudzībā.

23.aprīlī Tukumā smagi apdega kāds jauns vīrietis, kurš vēlāk slimnīcā mira. Cietušā draugs pieļāva, ka noticis homofobisks uzbrukums, jo abi vīrieši jau iepriekš saņēmuši draudus, par kuriem ziņots policijai, taču reakcija nav sekojusi. Izmeklētāji pārmetumus noraidīja.

26.aprīlī toreizējais iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzdeva veikt dienesta pārbaudi, vai policija ir atbilstoši reaģējusi uz incidentā Tukumā cietušo personu iesniegumiem par izteiktajiem draudiem dzīvībai.

VP priekšnieks Armands Ruks uzsvēra, ka, turpinoties izmeklēšanai, policisti neuzskata, ka notikušais būtu bijis homofobisks uzbrukums, jo nekādi pierādījumi par to neliecinot, lai arī izmeklēšana turpinās.

Pēc Ruka vārdiem, notikušajam arī neesot saistības ar pagājušā gada iesniegumu par izteiktajiem draudiem, kas bijis tikai viens, kas esot ticis pārbaudīts un lietas ierosināšana atteikta.

VP dienesta pārbaudē nav konstatējusi faktus, ka Tukuma policisti būtu pieļāvuši nolaidību, reaģējot uz sadegušā vīrieša iesniegumu par izteiktajiem draudiem dzīvībai.