foto: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja
FOTO: Levits tiekas ar ASV prezidentu Baidenu
Latvijas prezidents Egils Levits sasveicinās ar ASV prezidentu Džo Baidenu
Politika
2021. gada 14. jūnijs, 15:42

FOTO: Levits tiekas ar ASV prezidentu Baidenu

Jauns.lv / LETA

Baltijas valstu līderi pirmdien Briselē tiekas ar ASV prezidentu Džo Baidenu, paziņojis Lietuvas prezidenta birojs.

Tikšanās norisinās NATO samita kuluāros. Latviju un Lietuvu tajā pārstāv prezidenti Egils Levits un Gitans Nausēda, bet Igauniju - premjerministre Kaja Kallasa.

Baltijas valstu līderi Briselē tiekas ar Baidenu

Baltijas valstu līderi pirmdien Briselē tiekas ar ASV prezidentu Džo Baidenu, paziņojis Lietuvas prezidenta birojs.

gallery icon
15

Baidens, Briselē tiekoties ar Baltijas valstu līderiem, apliecinājis ASV atbalstu un gatavību piedalīties efektīva atturēšanas potenciāla un aizsardzības stiprināšanā reģionā apstākļos, kad NATO austrumu flangā pieaug ģeopolitiskā spriedze.

"Šī tikšanās Baltijas valstīm bija patiesi nozīmīga. ASV izprot apdraudējumus, ar ko saskaras Baltijas valstis, un labi saprot, ka Krievijas nostāja kļūst agresīvāka un tā savās militārajās struktūrās cenšas integrēt Baltkrieviju. Mums tika apliecināts, ka ASV uzskata, ka mūsu reģions ir stratēģiski nozīmīgs [Ziemeļatlantijas] aliansei un ir būtiski tur stiprināt atturēšanu un aizsardzību," norādījis Nausēda. "Esmu pārliecināts, ka prezidents Baidens, tiekoties ar Krievijas vadītāju [Vladimiru] Putinu sniegs nepārprotamu vēstījumu par NATO vienotību un saliedētību, reaģējot uz agresīvām un nedraudzīgām Krievijas darbībām."

Lietuvas prezidents šīs tikšanās laikā uzsvēris, ka ASV līdzdalība reģiona drošības un aizsardzības stiprināšanā ir "svarīgākais Krievijas savaldīšanas faktors".

"Mēs vēlētos lielāku ASV militāro klātbūtni Lietuvā un Baltijas valstīs - tas būtu labākais un būtiskākais uzmanības apliecinājuma mūsu reģiona drošībai," paziņojumā presei citēts Nausēdas teiktais.