112
2021. gada 14. jūnijs, 12:48

Pats izglābās, bet suņi noslīka: Babītes novadā vīrietis ar auto iebrauc ezerā

Jauns.lv

Ugunsdzēsēji glābēji devās palīdzēt Rīgas reģiona pārvaldes policistiem uz kādu nomaļu peldvietu Babītes novadā netālu no Liepājas šosejas, dažu kilometru attālumā no Bļodnieku ciema, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Operatīvos dienestus izsauca, jo bija nepieciešama ūdenslīdēju iesaiste. Palīdzība lūgta 11.jūnijā, jo 10.jūnijā nelielajā ezerā noslīka automašīna.

Pēc neoficiālas informācijas, vīrietis būdams pamatīgā alkohola reibumā ar automašīnu devās uz vietējo ezeru, līdzi paņemot divus mājas mīluļus – suņus.

Vēl nenoskaidrotos apstākļos, mašīna ieripoja ūdenī ar visu vadītāju un suņiem. Autovadītājam izdevās izkļūt no automašīnas un saviem spēkiem izkāpt krastā.

Daudz bēdīgāks liktenis piemeklēja abus suņus, kas atradās braucamrīka bagāžas nodalījumā, iespējams, būrī. Dzīvnieki bezpalīdzīgā stāvoklī noslīka. Nav zināms, vai vīrietis centās glābt četrkājaiņus.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā tika noskaidrots, ka automašīnas vadītājs netika galā ar transportlīdzekļa vadību un nobrauca no ceļa braucamās daļas, iebraucot ūdenī. 

Policija ir uzsākusi resorisko pārbaudi, kā arī tiks vērtēta vadītāja atbildība. Raidījumā norāda, ka tagad nogrimušā spēkrata izvilkšana no ūdens gulstas uz paša autovadītāja pleciem.

Šoreiz atbildīgajiem dienestiem tika ziņots, ka mašīna nerada apdraudējumu videi un glābēji šāda veida darbos nepiedalīsies. Pieļauts, ka konkrētajā gadījumā automašīnas izvilkšana no dzelmes vīrietim izmaksās vairākus simtus eiro.