foto: ekrānuzņēmums no video
No Ziemeļblāzmas parka nozog citplanētieti
Kultūras pils Ziemeļblāzma mākslinieciskais direktors Kārlis Anitens slēpjas no citplanētiešu kuģa, pirms pārliecinās, ka briesmas nedraud.
112
2021. gada 11. jūnijs, 04:20

No Ziemeļblāzmas parka nozog citplanētieti

Kas Jauns Avīze

Kultūras pils “Ziemeļblāzma” parkā uzstādījusi NLO un rīko brīvdabas spēli “Noslēpumainie ciemiņi”, aicinot meklēt viesus no citas pasaules. Diemžēl viens citplanētietis jau ir pazudis – zaļais Vienacis no skatu torņa ieejas jumta.

To nozadzis kāds pusaudzis, kā liecina novērošanas kameras video, kultūras pils pārstāvji ir vērsušies policijā. Šis Vienacis bija viena no desmit balvām – āra sēžammaisiem, ko 14. jūnijā izlozēs spēles pareizo atbilžu iesūtītājiem.

Jāsameklē 16 ciemiņi

Spēlētāji saņem karti vai lejuplādē to savā viedtālrunī un sameklē, kur parkā un pils logos apmetušies 16 noslēpumainie ciemiņi. Lai spēles gaita būtu korekta, operatīvi tuvumā izvietota Vienača uzlīme un apzināti dalībnieki, kuri apmēram stundu nevarēja izpildīt uzdevumu un atsūtīja nepilnīgas atbildes (tās ieskaitīs kā pareizas). Pasūtīta un vietā arī uzstādīta jauna figūra.

Tomēr šis gadījums un arī pēdējās nedēļās pieredzētā bruģa demolēšana pie deju grīdas raisa pārdomas “par indivīda atbildību sabiedrības un nodokļu maksātāju priekšā”.

“Mēs pandēmijas apstākļos esam bijuši radošāki nekā jebkad agrāk. Neesam žēlojuši laiku un enerģiju, lai radītu, iepriecinātu, pārsteigtu un nodrošinātu kultūras procesu šajos tik sarežģītajos apstākļos. Tas ir mūsu darbs, mēs to darām profesionāli un pēc labākās sirdsapziņas. Kultūras pils “Ziemeļblāzma” pandēmijas laikā patiesi ir mirdzējusi,” “Facebook” raksta “Ziemeļblāzmas” mākslinieciskais direktors Kārlis Anitens.

Zaglim novēl kļūt par cilvēku

“Un tad uzrodas viens nelietis, kurš savu personisko iegribu iegūt pilsētas īpašumu negodīgā veidā nostāda augstāk par kopējo sabiedrības interesi un prieku. Mums nav jābūt policistiem, un mēs negribam, lai “Ziemeļblāzmas” parks ir policijas posteņa vieta. Mēs gribam uzticēties saviem apmeklētājiem, jo visi esam vienas pilsētas ļaudis. Šim zaglēnam jāzina, ka viņa rīcība ir ne tikai prettiesiska, bet arī nožēlojama un mūs neapturēs,” sašutis ir Anitens.

foto: kultūras pils “Ziemeļblāzma”
Viens vienacis pazudis ne pēc savas gribas.

“Lai tev, zagli (un mēs apzināti uzrunas formā lietojam mazo t burtu, jo cieņas pret šo tīni mums nav), reiz dzīvē tomēr izdodas kļūt par cilvēku, no kura sabiedrībai ir labums! Tā varētu būt tavas dzīves lielākā balva!” novēl Anitens. “Ziemeļblāzmā” gan necer atgūt Vienaci, jo atnest atpakaļ garnadzim nepietikšot drosmes. “Ja tevi atradīs policija, viņi mums atnesīs Vienaci, un mēs varēsim izlozēt 11 balvas iecerēto 10 vietā. Uz to gan mēs ceram!”

Kopš decembra ir jau 25. “Ziemeļblāzmas” rīkotais kultūras notikums parkā. Citplanētiešu kuģi izfantazējis mākslinieks Kristaps Skulte, butafors Gints Vīgants un idejas autors Kārlis Anitens. Kravas auto šoferis, kurš to nogādāja parkā, atzīst, ka tādu uzmanību nekad nav jutis.