foto: Evija Trifanova/LETA
Urbanovičs par Ādamsona izdošanu apcietināšanai: balsošana bija "uz aklo"
Deputātiem nebija iespējas iepazīties ar nepieciešamo informāciju un balsošana bija "uz aklo", norāda partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs.
Politika
2021. gada 10. jūnijs, 10:48

Urbanovičs par Ādamsona izdošanu apcietināšanai: balsošana bija "uz aklo"

Jauns.lv / LETA

Partijas "Saskaņa" valdes priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs esot pārsteigts par steigu, ar kādu tika virzīts lēmums par Saeimas deputāta Jāņa Ādamsona (S) izdošanu apcietināšanai.

Urbanovičs atzina, ka nav iepazinies ar Ģenrālprokuratūras vēstuli, taču viņu izbrīna un pārsteidz steiga, kā tika iesniegts pieprasījums un sasaukta ārkārtas sēde "kā par kaut kādu bīstamu noziedznieku".

Turklāt deputātiem nebija iespējas iepazīties ar nepieciešamo informāciju un balsošana bija "uz aklo", komentēja politiķis.

Urbanovičs vēl vakar esot saticis Ādamsonu un nekas neesot liecinājis par šodienas notikumiem. Tas esot dīvaini un ir jābūt ļoti nopietniem iemesliem šādai steigai un rīcībai, pauda parlamentārietis.

Saeimas vairākums šorīt nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā.

Jānis Ādamsons dzīvē un darbā

Saeimas vairākums ceturtdienas rītā nolēma izdot deputātu Jāni Ādamsonu (S) apcietināšanai saistībā ar aizdomām par spiegošanu Krievijas labā. Viņš kopš ...

gallery icon

"Par" viņa izdošanu balsoja 69 deputāti, "pret" - pieci, bet balsojumā atturējās četri politiķi.

Ādamsons sēdes laikā paziņoja, ka nezinot, kas viņam tiek inkriminēts.

Ādamsons darbojas Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā un viņam nav Satversmes aizsardzības biroja izsniegta pielaide valsts noslēpumam.

Kā ziņots, Ģenerālprokuratūra Saeimu lūdza piekrist deputāta kratīšanai, aizturēšanai un apcietināšanai.

Lēmuma projektā, ko Saeimas prezidijā iesniedza parlamenta Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, teikts, ka tas ir par piekrišanu 13. Saeimas deputāta Ādamsona kratīšanai, par kratīšanas veikšanu Saeimas deputāta dzīvesvietā un darba vietā, viņa aizturēšanai, apcietināšanai un citu drošības līdzekļu piemērošanai, kā arī aizturēšanas un kratīšanas rezultātā izņemto priekšmetu apskatei.